Tøffe tak i Japan

Jentene kjempet inn nok ein seier i VM

Serbia møtte det norske angrepet på nesten ni meter, så det stokket seg litt i starten for Norge.  Og før halve omgangen var gått la den norske benken time-out kortet. Da ledet Serbia 4-6, det var tydelig at  Norge nok en gang slet i åpningen av en kamp.

Inne på streken var det i perioder «åpen krig» mellom Heidi Løke og Serbia sin strekspiller Cvijicgav straffe og mål til Norge. En rask Camilla scoring utlignet til 8-8 like før tyveminutter var spilt. Like etter de tyveminuttene var gått utlignet Norge igjen, til 9-9.

Det gikk hardt utover de norske jentene en periode, Stine Bredal Oftedal måtte ut etter ett brutalt møte med en serbisk skulder og Silje Solberg gikk ned for telling etter en ball nr to i ansiktet.

Det ville seg ikke helt for de Norske jentene denne første omgangen. Men som i kampen mot Slovenia hentet jentene seg inn og utlignet nok en gang. Malin Aune trengte bare noen få centimeters klaring for å få ballen i mål og det stod 11-11 knappe 3 ½ minutt før pause.

Norge tok ledelsen 12-11 etter ett flott gjennomløp av Stine Skogrand. Samtidig fikk Serbia sin spiller Orradovic sin tredje utvisning og dermed det røde kortet. Hun var for ivrig i forsøket på å stoppe Stine.  Etter en scoring til fra hvert av lagene kunne Norge ta pause med 13-12 ledelse.

Serbia startet med lange angrep, lange pasninger ut til kantene, inn til streken og  scoring. Norge med litt kortere angrep og scoring.  Det fortsatte med tøffe tak på streken (igjen), straffe til Serbia og redning fra Silje Solberg. Litt slurv (fra begge lag), et effektivt norsk forsvar og så ledet vi plutselig med to. Før Stine Skogrand stupte inn 20-17 og Serbia spillte ut time-out kortet sitt. Det var da 19 drøye minutter igjen av kampen.

Norge fikk en liten luke, og ledet fremdeles med tre når det nærmet seg 50 spilte minutter av kampen. Hva gjør det vel om vi bommer på straffe når vi setter returen rett i mål? Og så får det så være at Emilie Hegh Arntzen kriget på seg en to-minutter like etter, for nå fungerte det meste for Norge. Både i angrep og forsvar og for Silje i mål.

Med åtte minutter igjen stod det 25-21 til Norge og ny redning fra Silje Solberg. Tre minutter og to mål senere var det (fremdeles) spenning i kampen og 25-23 til Norge. Ny norsk scoring og ny Serbisk scoring 26-24 …. Straffe til Norge med tre minutter igjen av kampen – og serbisk redning. Nok en gang fikk Heidi gjennomgå på streken og det endte med serbisk utvisning, mens de var i angrep.  Serbia med to spillere utvist gir ny norsk scoring. Heidi Løke satte punktum for kampen med 28-25 scoringen. Det ble en spennende kamp, men det holdt heldigvis helt inn.

Stine Bredal Oftedal ble fortjent  «Player of the match»