TIttel nr tre til Vipers denne sesongen

Maktdemonstrasjon fra Vipers i kveld

Fedrelandsvennen skriver «Lørdag leder Kenneth Gabrielsen Vipers i sin 90. og aller siste obligatoriske kamp. Vipers leder 29–22 mot Larvik, og noe annet enn at rosabanden tar sin tredje tittel for sesongen ville være en sensasjon».

Vipers jentene vant første kamp med 7 mål, og kom best i gang i kamp nr 2 og ledet 3-0 etter drøye 2 ½ spilte minutter. Ett gjennombrudd fra Kristine Breistøl, og Larvik fikk sin første scoring etter 4 minutter. 1 ½ minutt senere scoret Larvik på nytt og reduserte til 3-2. Deretter fulgte en periode hvor Vipers hamret inn 4-2, 5-2, 6-2 og 7-2. Så etter vel 9 minutter valgte Larvik å ta timeout. Teknisk feil Larvik, kontring Vipers, redning Guro Rundbråten, Larvik i angrep og redusering til 7-3. Kampen bølget litt fram og tilbake, og ved halvspilt omgang stod det 10-6 til hjemmelaget. Larvik fikk en spiller utvist mens Vipers scoret på straffe. Etter endt utvisningsperiode stod det 11-7 til Vipers. Hjemmelaget hamret videre, og med 3 minutter igjen av omgangen økte de til 19-11. Larvik reduserte til 19-12 før Vipers økte på nytt til 20-12. Godt forsvarsspill fra Larvik, glimrende redning fra Katrine Lunde i Vipers sitt mål, Larvik jobber og sliter. Men første omgang ble en maktdemonstrasjon av hjemmelaget. Som kunne gå til pause på stillingen 21-12.

Sakura Hauge fortsatte i Vipers målet der Katrine Lunde sluttet, med å redde. Men Larvik så ut til å ville mer i denne omgangen, scoret to raske, og reduserte til 21-14 etter knappe to minutters spill. De reduserte ytterligere en gang til før Vipers satte inn sin første i andre omgang. Vipers slet med å få kontroll på Larviks linjespiller, og det resulterte i både spillemål og straffemål. Stillingen etter 6 ½ minutt var 25-17 til hjemmelaget. Sakura Hauge reddet nok ein gang, men Vipers greidde ikke å omsette kontringen i mål. Vipers måte tåle en to minutter i sin iver etter å stoppe Larviks linjespiller – men gikk likevel opp til 26-18.  Larvik svarte og etter 10 minutter stod det 26-19. Som fort ble til 27-19.  Deretter fulgte redning fra Sakura Hauge, kontring Vipers, takling og utvisning Larvik, straffe og mål til Vipers. Og 28-19 til vertene. Begge lag puttet så hvert sitt mål,  til 29-20. Ny straffe til Vipers, satt sikkert i mål av Linn Jørum Sulland, og det stod 10 måls ledelse til Vipers. Etter halvspilt siste omgang var stilligen  32-20, og hjemmelaget var på god vei til å ta sin tredje tittel denne sesongen.  Med 10 minutter igjen av siste sluttspillfinale stod det 35-22. Larvik scoret, Vipers scoret, Larvik reddet, Vipers reddet, og slik gikk nå kampen. Vipers fikk en to-minutter og Larvik scoret på straffe.  Med 6 minutter igjen var hjemmelaget 13 mål foran gjestene fra Larvik. Tre minutter sener var stillingen 38-25 til Vipers. En rask scoring fra begge lag, og det stod 39-26. Så ble det 39-27, og 1 ½ minutt igjen å spille. Ett nydelig angrep fra Vipers, og de scoret sitt førtiende mål. Vipers gikk seirende ut av kvinnenes sluttspill i 2017/2018, og tok sin tredje tittel for sesongen. Vi gratulerer til jentene og apparatet rundt  Vipers Kristiansand med en fantastisk sesong.