• Foto: Svein André Svendsen

Tine Stange i EM-kvalifisering

Ida Alstad har måttet melde forfall. Det gir rom for en Tine Stange (bildet) som har blomstet for Larvik i årets sesong.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Tine Stange fikk telefon fra landslagsledelsen søndag, og var allerede mandag på plass på Gardermoen for avreise til Romania.

– Selvfølgelig trist for Ida, men jeg må ta muligheten når den byr seg, sa Stange til Østlands-Posten da nyheten ble kjent.

Stange, som har briljert både i serie og Champions League for Larvik denne sesongen, får dermed et comeback på landslaget. Tre år har gått siden sist hun var inne i varmen.

Nå kommer hun inn for å spille EM-kvalifisering og drar rett til den kanskje tøffeste kampen av alle i kvalifiseringen Håndballjentene må gjennom denne gangen.

– En full hall som støtter hjemmelaget og piper på motstanderen er hva Håndballjentene kan vente seg når kampen blåses i gang onsdag kl. 19.00. TV 3 starter sin sending en halv time tidligere, melder handball.no.

Romania og Norge har begge vunnet mot Litauen og Russland så langt i kvalifiseringen. Onsdagens to mostandere står dermed begge med fire poeng, mens Litauen og Russland er poengløse.

Tine Stanges comeback på landslaget blir dermed i en EM-kvalifiseringskamp som kan avgjøre gruppeseieren i kvalifiseringen.

Romania – Norge spilles i Romania onsdag 9.mars med sending på TV3 fra kl 1830.
Norge – Romania spilles i Stavanger idrettshall søndag 13.mars kl 1800 (vises på MAX)

Vi ønsker Stange og Håndballjentene lykke til med EM-kvalifiseringen!

PS: Gruppevinneren og toeren går begge til EM i Sverige i desember. Kvalfiseringen avsluttes med to kamper i starten av juni.

(NTH Web.red)