Tertnes åpnet med seier Slo Storhamar 26-25 i Bergen

Stine Skogrand (bildet) gikk i spissen for det som betegnes som «nye» Tertnes.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Hvilke spillere var best i kampen slik DU så det? Stem på HåndballBørsen innen torsdag kl 1800 og ble med i trekningen av en Grundig DAB-radio!

En svekket spillerstall og en økonomisk situasjon som har preget klubben, gjør at det er få som har tippet Tertnes vil blande seg i medaljekampen i år.

Der er imidlertid Storhamar ventet å være, med sølv som fasit dersom trenernes tips for sesongen slår til.

Men det var Tertnes som leverte fire måls ledelse 14-10 til pause i serieåpningen i Bergen. Og det var Tertnes som stod i mot i sluttspurten, for dermed å sikre 26-25 seier og to poeng.

Bergens Tidende, BT.no, rapporterer at flere av spillerne som er ventet å være sentrale i år, leverte fra start for Tertnes.

Stine Skogrand, Tonje Løseth, Maren Roll Lied og keeper Marie Davidsen dro med seg resten av laget, rapporterer avisens nettsted fra Haukelandshallen.

Skogrand var særlig god i 1.omgang, men også synlig gjennom mye av kampen. Hun ble da også lagets toppscorer med 8 mål.

Trener Tore Johannessen er selvsagt fornøyd.

– For tre uker siden hadde jeg blitt veldig overrasket over dette resultatet. Men vi har hatt kraftig stigning gjennom treningskampene, og nå er jeg faktisk ikke overrasket over det vi presterte, sier Johannessen.

Han ser klare tegn på at Tertnes fortsatt er et lag som kommer til å kjempe i toppen.

– Vi opptrådte såpass bra som lag i denne kampen. Og vi har en ambisjon om å være med helt der oppe, selv om det kommer til å være flere om beinet i år, sier Johannessen til BT.no.

I Storhamar er stemningen naturlig nok ikke like god.

– Vi er nære, men vi gjør for mange feil begge veier, sier Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson kort til H-A.no like etter kampslutt.

Maja Jakobsen ble toppscorer for Storhamar med 8 mål.

KAMPFAKTA.

(NTH Web.red)

Noen glimt fra kampen. Alle foto: Njål Arnar Johansen