Tar steget opp

Emilie Hegh Arntzen går fra Gjerpen til Byåsen.

Gjerpen mister dermed sin kaptein og kanskje viktigste spiller før den neste sesongen.

– Det har vært veldig mye tenking, men innerst inne tror jeg mamma og pappa har forstått hvilken vei det gikk. Jeg har forsøkt å overbevise meg selv om å bli, og har hatt veldig lyst til det, men ser at det rent håndballmessige talte for å velge Byåsen, sier Emilie Hegh Arntzen vil avisa Varden.

Mamma er i dette tilfellet den tidligere storspiller Hanne Hegh som i mange år var sentral både for storlaget Gjerpen og for Norge. Pappa er Gjerpen-trener Ketil Arntzen som heller ikke er en ukjent skikkelse i håndballmiljøet.

– Det har kommet noen tårer, men en gang må man jo flytte litt på seg. Jeg har fått veldig støtte og forståelse for valget jeg har tatt, og tror de fleste ville valgt det samme.

Ved å gå til en av de beste klubbene i Norge de siste 30 årene, får Gjerpen-strategen et treningsmiljø som byr på gode muligheter for å utvikle seg som spiller.

Men det er ikke bare trening hun ønsker. Hegh Arntzen gjør det klart at hun ikke går til eliteserien for å sitte på benken.

– I alle fall ikke hele tiden. Jeg er en slik type spiller som trenger spilletid for å utvikle meg. Det betyr utfordringer i form av spillere man ikke møter på trening hver dag. Signalene er at jeg skal satses på, sier Emilie Hegh Arntzen om signalene fra Byåsen og den kommende overgangen.

Hegh Arntzen har ambisjoner om landslagsspill, og nettopp mulighetene for enda tøffere matching og Postenligaen som et utsillingsvindu, gjør at hun nå går til Byåsen.

– Jeg tror dette er riktig valg for meg nå, sier Hegh Arntzen til Varden.