Tallenes tale

Etter siste serierunde hos herrene, og 264 spilte kamper, kan vi se på tilskuertallene for årets sesong.

I alt kan vi se en vekst på 14% fra forrige sesong, noe som tyder på at håndballen er av stor interesse for fler og fler. Og det blir mer og mer interessant å besøke hallene og oppleve favorittene live. Disse tallene, og den økte veksten, er takket være klubbene og rammene rundt kampene. En håndballkamp er blitt mer enn bare en kamp. Det er en arena og ett arrangement der du kan møte venner, familie, likesinnede og spillere. Oppleve idolene, møte støtteapparatet og de frivillige som jobber time etter time for å hjelpe guttene opp og frem. 

 

Eksempelvis ser vi Elverum som fyller hallen kamp etter kamp, helt uavhengig om det er i Eliteserien eller Champions League. I år har de satt stadig nye publikumsrekorder, og har solgt ut hallen flere ganger. Vi ser altså at Champions League har skapt enda større positivitet rundt laget, og den gode prestasjonen har fått flere inn i hallen for å se andre kamper.

 

ØIF Arendal er det laget som har trukket flest tilskuere denne sesongen, samlet av både hjemme- og bortekamper er det ØIF som troner tabellen der også, med ett snitt på 1361 per kamp. I tillegg er de det eneste laget som har samlet over 1000 tilskuere i snitt på bortebane!

 

Klart best på hjemmebane er Kolstad Håndball, med 1811 tilskuere i snitt, som åpnet ny arena denne sesongen. Den enorme starten på sesongen ga også medgang for publikum, og det kom fler for å støtte trønderne i det de tronet tabellen i eliteserien for aller første gang. Tross tapsrekken som kom andre halvdel av sesongen kom fortsatt publikum i hallen, og støttet laget! Kolstad er også det laget som har samlet flest på både borte- og hjemmebane, etter ØIF Arendal.

 

De nyopprykkede lagene, Runar og Nærbø, har hatt størst prosentvis vekst. Og begge lag har overrasket de fleste med årets plasseringer. Runar var tippet på en 7.plass før sesongen, og endte tilslutt på 4.plass. Nærbø på sin side ble tippet på 12.plass og rett ned til 1.divisjon, en plass de også tippet seg selv på! De kunne sikre både elite- og sluttspillplassen før serien var over. FyllingenBergen er også blant lagene som har hatt god positiv vekst denne sesongen.

 

Sammenlagt kan vi se en sesong hvor 7 lag har vekst i tilskuertall. Ett lag står uendret, og bare 4 lag har en reduksjon. Halden er blant de lagene som har færrest på hjemmekamper (ett snitt på 320), men som har nesten flest på bortekamper (snitt: 949). Vi ser også at Falk Horten har det laveste snittallet på 310, men de henter også inn over det dobbelte på bortekamper (snitt: 825). 

 

Tilskuere på hjemmebane, bortebane og samlet snitt

 

Vil du være med å utvikle arrangementene for dine favorittlag? Klikk her for å ta publikumsundersøkelsen for årets sesong.