• Foto hentet fra Kolstad Håndball

Storseier til Kolstad

Ny serieleder i herrenes Rema 1000 liga

Fold-St.Hallvard – Follo 29-32 (13-19)

Bortelaget startet best med fire mål på fire skudd mot et hjemmelag som hadde to mål på to skudd. Alt i løpet av drøye seks minutter. Follo doblet ledelsen fra to til fire mål, før hjemmelaget redusert til 5-8.  En Follo-scoring og en Follo-strafferedning senere var ledelsen fremdeles på fire mål, med sifrene 6-10.

Bortelaget var best de første tyve minuttene av kampen og spilte seg til en 12-7 ledelse. Og økte sakte, men sikkert videre utover i omgangen. Lagene gikk i garderoben med 19-13 ledelse til bortelaget.

Fold-St.Hallvard startet med redusering til 14-19 før Follo satte inn sitt mål nr 20 for dagen. To raske Fold-St.Hallvard reduseringer, og avstanden var redusert til fire mål. En avstand som noen minuttere senere var ytterligere redusert, til kun to mål.  Det stod nå 22-24 i favør av Follo, og knappe 15 minutter igjen av kampen.

Rødt kort til Follos nr 24, ny redusering til Fold og hjemmelaget var nå kun ett mål bak. Med 12 ½ minutt igjen til kampslutt.

Follo holdt seg imidlertid de nødvendige målene/det nødvendige målet foran, og kampen endte til slutt 29-32.

 

Kolstad – Drammen 31-21 (17-10)

Serielederen tok føringen i kampen, men hjemmelaget la fort fra seg det å vere en høflig vert, og utlignet umiddelbart til 1-1.

Drammen var ikke typen gjest til «bare å sitte i ro», og fortsatte å score. Men det samme gjorde Kolstad, så det var fremdeles uavgjort (3-3) syv minutter ut i kampen. Med en mann mindre satte Kolstad inn 4-3 ledelse, men den varte kun til Drammen kom i angrep og utlignet til 4-4. Og begge lag med rask reprise både de to første og de to neste angrepene.

Ved halvspilt omgang hadde begge lag en spiller utvist, Kolstad gikk opp til 7-6 og Kolstad reddet neste ball fra Drammen. En teknisk feil fra Kolstad gav Drammen muligheten til en kontring og dermed stod det 8-8. Før hjemmelaget med to raske mål fikk en luke på to, og tavlen viste 9-7. Drammen la time-out kortet etter drøye 19 minutter, da hadde Kolstad akkurat kontret inn sitt mål nr 10 og ledet dermed med tre baller. Som ble til fire like etter time-outen. Enda en Kolstad-ball fant veien til Drammen målet før Drammen reduserte til 12-8 og like etter til 12-9.

Drammen jobber godt i forsvar, men er uheldig og Kolstad får sitt mål nr 13 via stang, målvakts rygg og mål. På motsatt side fortsatte Kolstads «mann i mål» å plukke skuddene til serielederen, men en straffe gikk inn og det stod 14-10 drøye to minutter før pause. Pauseresultatet? 17-10

Hjemmelaget startet andre omgang der de slapp i den første, og økte ledelsen til 9 mål. Og det var gitt en utvisning til hvert av lagene.

7.013 tilskuere i Trondheim Spektrum fikk se at Kolstad gikk opp til 21-11 og at Drammen brente en straffe før det var gått ti minutter av siste omgang.

Straffe nr tre, streffe redning nr to fra Eggen Rismark i Kolstad målet. Og med drøyt en halv omgang igjen var ledelsen fremdeles på ti mål, nærmere bestemt 23-13.

Drammen kom noen mål nærmere, men seieren til Kolstad var aldri truet. Selv et tilnærmet mann mot mann forsvar fra Drammens side hindret ikke at poengene ble igjen i Trondheim og at de to lagene byttet plass på tabellen. Kampen endte til slutt med sifrene 31-21.