Status i GRUNDIGligaen – tre runder før slutt

Samtlige 24 lag i de to GRUNDIGligaene har fullført 19 runder for sesongen 2015 / 2016.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Med bare seks poeng igjen å spille om begynner vi å se konturene av hvilke lag som ender hvor. Samtidig er det fortsatt helt åpent om enkelte viktige plasseringer.

Dette er status i GRUNDIGligaen etter 19.runder:

Medaljer:

Menn:
Serieleder ØIF Arendal er sikret medalje, og styrer mot gullet.  ØIF har tre poengs margin til sølvplassen. Haslum er også sikret medalje, men 3 poeng både opp til gull og ned til bronse gjør valøren høyst usikker.  Elverum kan i teorien miste bronsen til Halden, som er fire poeng bak på 4.plass.

Kvinner:
Larvik har fire poeng til både Glassverket og Byåsen som begge har 30 poeng, og sannsynligheten for at vestfoldingene gir bort den marginen er svært liten. Tertnes på 4.plass har 27 poeng, og medaljehåpet lever i hvert fall i teorien i en runde til.

Sluttspill:

Menn:
Bækkelaget er på 7.plass og Bodø er på den siste sluttspillplassen etter 19 runder, begge med 16 poeng. Luken ned til Drammen (9.plass) og Runar Sandefjord (10.plass) er bare på tre poeng, og vi kan vanskelig si at dette er avgjort. De fire lagene kan altså alle i teorien ende på alt fra 7. til kvalikfplass.

Kvinner:
Sola er på 8.plass før de tre siste kampene og trues i realiteten kun av Rælingen som ligger to poeng bak. Samtidig er det syv poeng opp til Halden på 7.plass for Sola. Halden har dermed sikret sluttspillplassen sin.

Nedrykk / kvalik:

Menn:
Viking og Stord har henholdsvis 14 og 8 poeng opp til kvalikplassen, og rykker dermed ned når bare seks poeng er igjen i potten. Runar Sandefjord er på kvalikplass med 13 poeng, men både Drammen (13 poeng / 9.plass), Bodø (16 poeng / 8.plasss) og Bækkelaget (16 poeng / 7.plass) kan alle i likhet med Runar havne på alt fra 7. til kvalikplass når status gjøres opp.

Kvinner:
Nedrykksstriden er vidåpen, med Molde på kvalikplass (6 poeng) foran Skrim Kongsberg (6 poeng) og Nordstrand (5 poeng) når tre runder gjenstår. De tre kjemper dermed om kvalikplassen som gir en ny sjanse til å bli værende i GRUNDIGligaen. Rælingen har fire poeng ned til kvalikplassen fra sin 9.plass, og er ikke 100 % trygg før vi har sett utfallene i den 20.runden.

GRUNDIGligaen menn kommer ett steg nærmere fasiten allerede onsdag 9.mars, når alle lagene skal ut i den 20.runden. Da venter blant annet et tøft oppgjør mellom tabellnaboene Drammen – Bodø. Samtidig er ØIF Arendal og Haslum begge storfavoritter i oppgjør mot henholdsvis Viking og Stord, noe som bør bety at gullstriden lever i hvert fall i teorien til den 21.runden.

Herrene avslutter GRUNDIGligaens seriespill med fulle runder allerede 13. og 16.mars, i tillegg til runden den 9.mars.

En landslagspause gjør at det ikke deles ut nye poeng i GRUNDIGligaen kvinner før 30.mars. De tre siste rundene spilles da med fulle runder 30.mars, 6.april og 13.april.

Fullstendig status for GRUNDIGligaen menn ser du her.

For GRUNDIGligaen kvinner klikker du her.

Billetter til kampene: Klikk her og på billettsymbol til ønsket kamp

Har du ikke anledning til å være i hallen kan kampene følges på handballtv.com