Status før sluttspillet 2017

Seriespillet i GRUNDIGligaen er på oppløpssiden. Vi gir deg en status før de endelige plasseringene avgjøres, og en oversikt over de viktigste datoene i sluttspillet.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

I GRUNDIGligaen menn gjenstår det to serierunder før endelig status gjøres opp.

Det er klart at Elverum er seriemester. Bækkelaget har 29 poeng på 2. og Haslum følger på 3.plass med 27.poeng.

ØIF Arendal er på 4.plass med 26 poeng, og med fire poeng igjen å spille om kan de også spille om medaljer. FyllingenBergen har 24 poeng på 5.plass, og kjemper også om å ta den siste topp fire plasseringen.

Bodø har 21 poeng (6.plass), Kolstad 18 (7.plass), og Drammen 15 poeng på den foreløpig siste sluttspillplassen.

Halden er imidlertid en utfordrer med 14 poeng på 9.plass, altså bare ett og tre poeng bak de to siste sluttspillplassene.

Lillestrøm på kvalifiseringsplass har tre poeng å ta igjen på Drammens foreløpige sluttspillplass, og er neppe en reell utfordrer når bare to runder og fire poeng gjenstår i potten.

Falk Horten på 11.plass er uten mulighet for sluttspill, men kjemper i realiteten mot Lillestrøm i håp om å få kvalifiseringsplassen. Tabelljumbo St Hallvard forblir nettopp det, og rykker ned.

Oppsummert: Ut fra dagens tabellsituasjon er Elverum, Bækkelaget, Haslum, ØIF Arendal, FyllingenBergen og Bodø garantert sluttspillplass. Plasseringene for Kolstad, Drammen og Halden på 7., 8. og 9.plass må vi avvente i hvert fall til neste runde for å slå fast.

Sluttspillet for herrene starter med kvartfinaler 29.3., 5.4 og en eventuell tredje kamp den 8.4.

Semifinalene går 19., 23. og eventuelt 30.april
Sluttspillfinalene spilles 14., 18. og 21.mai.

Men første steg er altså kvartfinalene. Hvem som møtes der avgjøres først av endelige tabellplasseringer, før det så er de best plasserte lagene som har fordel av å kunne velge motstander:

Kvartfinale 1: Lag 1 velger 7 eller 8
Kvartfinale 2: Lag 2 velger 6, 7 eller 8
Kvartfinale 3: Lag 3 velger 5, 6, 7 eller 8
Kvartfinale 4: Lag 4 får 5, 6, 7 eller 8

I alle rundene for herrene spilles det best av 3 kamper. Best plasserte lag fra GRUNDIGligaen har hjemmekamp i kamp 1 og eventuelt kamp 3. Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Dersom det etter ordinær spilletid står uavgjort spilles ekstraomganger og eventuelt 7m-kast.

Så til GRUNDIGligaen kvinner:

Her har lagene igjen tre eller fire kamper.

Med åtte eller seks poeng igjen å spille om, kan fortsatt en del ting skje i den endelige plasseringen på tabellen. Men om vi ser på hvilke lag som kjemper om de siste plassene, er Oppsal på 9.plass med 9 poeng en utfordrer til Gjerpens 8.plass (10 poeng).

Tertnes (6.plass / 13 poeng) og Sola (7.plass / 12 poeng) er heller ikke helt sikre på sluttspill, i det Gjerpen og Oppsal har en kamp mindre spilt enn de to bedre plasserte lagene.

I toppen er Larvik, Vipers, Glassverket sikret topp tre. Storhamar har syv poeng opp til Byåsens 4.plass, og samtidig syv poeng ned til Oppsal på 9.plass. Dermed tyder alt på at Byåsen blir nummer fire, og at Storhamar på nåværende 5.plass også er sikret sluttspill.

Oppsummert er Larvik, Vipers, Glassverket og Byåsen sikret sluttspill. Storhamars margin er også slik at fryktelig mye skal gå galt om ikke Sundmoen & co er blant de åtte beste. Så er det altså større kamp om plassene 6., 7. og 8. da de siste seks og åtte poengene som skal deles ut kan endre på mye.

Sluttspillet for kvinner starter med kvartfinaler 19. og 23.april.

Semifinalene går 30.april og 3.mai, før finalene er berammet til 18. og 21.mai.

Kvinnene spiller best av to kamper, hvor målforskjell avgjør. Deretter teller bortemålsregelen om målforskjellen er lik, før ekstraomganger og eventuell 7-meter konkurranse avgjør runden dersom målforskjell og bortemål ikke skiller lagene etter to kamper.

I hver runde i sluttspillet for kvinnene avslutter det høyest rangerte laget fra GRUNDIGligaen med hjemmekamp. De to høyest rangerte lagene fra GRUNDIGligaen kan ikke møtes før i en eventuell finale.

Men første steg også for kvinnene er altså kvartfinalene. Hvem som møtes der, avgjøres av endelige tabellplasseringer i GRUNDIGligaen.

Kvartfinale 1: Lag 1 velger 7 eller 8
Kvartfinale 2: Lag 2 velger 6, 7 eller 8
Kvartfinale 3: Lag 3 velger 5, 6, 7 eller 8
Kvartfinale 4: Lag 4 får 5, 6, 7 eller 8

Vi gleder oss til sluttspillet, men skal altså først se lagene gjennomføre de to siste rundene på herresiden og tre / fire rundene på kvinnesiden.