Spenning til siste slutt

Vipers vant med ett mål over Storhamar i kveld og tok også sluttspillet

Med en nøkkelspiller ute fra (før) start fra Vipers sin side og en nøkkelspiller ute etter bare 15 minutter fra Storhamars side ble det en nervepirrende første finale kamp. En kamp som endte med to måls seier til Vipers etter to spennende ekstraomganger. I kveld var det klart for finale kamp nr to i best av tre, og med hjemmebane til Storhamar. Hva var bedre oppladning enn å se den første kampen på nytt 😊

Kort fortalt

Tung start for hjemmelaget men de hentet seg mesterlig inn og gav Vipers kamp til døren i semifinale 2 i kveld. Det ble en spennende kamp der Vipers til slutt vant 24-23, og 2-0 i kamper.  Vi gratulerer Vipers som sluttspillmestere.

1 – 10 minutt

Vipers starter med scoring mens Storhamar starter med teknisk feil. Deretter et «nesten-mål» til Vipers (hele ballen må vere inne før det er mål), ny feil hos Storhamar og nytt mål til Vipers. 2 ½ minutt gikk og (endelig) fikk hjemmelaget inn sin første.

Fart, tøft (godt) forsvar, ikke mange mål, for mange tekniske feil, en time-out, syv mot seks spill fra Storhamar og 5-2 ledelse til Vipers. Et Vipers som er mer «på» i denne kampen enn de var hjemme i Kristiansand

10 – 20 minutt

Storhamar prøver og prøver men kommer ikke gjennom et til tider potte tett Vipers forsvar. De er uheldig og treffer stolpen et par ganger men etter en teknisk feil fra Vipers, et raskt angrep, scoring og hjemmelaget reduserte til 3-6.  Men syv mot seks spill straffer seg innimellom, og Eline Fagerheim i Vipers målet kan legge på til 7-3.

Litt «flaks» er det lov å ha, skudd, stang, ryggen til målvakt og redusering til 4-7. Og bare sekunder senere kommer Storhamar med ny redusering og Vipers tar time-out på stillingen 5-7.

Hjemmelaget våknet – med mer fart, færre tekniske feil, flere målvaktsredninger og scoringer. Og plutselig var kampen åpen igjen. Men fremdeles ledelse til Vipers, 8-7.

20 – 30 minutter

Noen feil fra Vipers, enda flere målvaktsredninger hos Storhamar, og utligning til 9-9 med knappe syv minutter igjen til pause. Men så «skjer det noe» med Storhamar igjen, og siste periode av første omgang er litt lik den første. Med for mange feil hos hjemmelaget og et Vipers som ikke lot seg be to ganger. Derfor gikk lagene  til pause med 14-11 ledelse til gjestene.

30 – 40 minutter

Omvendt start på andre omgang, og redusering til 12-14 før minuttet var gått. Straffe til Vipers, protester og gult kort til Arne Senstad. Redning, kontring og scoring. Utvisning til Vipers og Storhamar redusering til 14-15. Det er en klar temperaturstigning de første fem minuttene av andre omgang.

Storhamar møter på ni meter og stresser Vipers spillerne. Og nok en strålende redning fra Masson i Storhamar målet gjør at hjemmelaget er bare ett mål bak.

En noe rotet periode (fra begge lag), der Storhamar til slutt utligner, før Vipers (på direkten) på nytt går opp i ledelsen (16-15)

40 – 50 minutter

Storhamar utligning og Vipers tar time-out. Ole Gunnar Gjekstad er ikke fornøyd med innsatsen til egne spillere og gir klar beskjed. Og får umiddelbart svar, for et mål og en straffe senere leder Vipers på nytt med to, 18-16. Og det er Storhamars tur til å ta time-out, med en spiller mindre. To minutter senere er det utligning til 18-18. Det ser ut til å lønne seg med time-outer …..

På nytt straffes Storhamar for syv mot seks spillet sitt, de gjør en feil og Vipers går ennå en  gang  opp i ledelsen ved å score på det åpne Storhamar målet.

Strålende målvaktsspill fra Masson, noen utvisninger til Storhamar, uvanlig mye feil fra Vipers, men fremdeles leder gjestene 20-19

50 – 60 minutter

Fullt lag Storhamar, utvisning Vipers, redning Vipers, tett forsvar Storhamar, men scoring til Vipers og økning til 22-19. Og ny time-out til hjemmelaget. Ny utvisning til Vipers og redusering ved Heidi Løke. Storhamar fortsetter å møte langt ute, Masson fortsetter å redde, og ny redusering, 21-22.

Med fire minutter igjen legger Vipers på til 23-21, Storhamar forsetter å spille syv mot seks, Vipers blokker skuddet, nytt forsøk fra Storhamar og ny redusering 22-23. Vipers gjør en feil, hjemmelaget i angrep og inn til Løke og redusering til 23-23. Blir det ekstraomganger i kveld og? Det er 1 ½ minutt igjen til full tid og pulsen stiger 😊

Med knapt ett minutt til slutt scorer Vipers, 25 sekunder igjen og Storhamar er i angrep. Storhamar gjør en feil og Vipers snapper ballen, vinner 24-23 og er nok en gang sluttspillmestere . Vi gratulerer.