• Foto: Skjermdump TV2

Spania ble for sterke

Det ble en tett kamp som endte med EHF Euro Cup seier til de regjerende europamesterne

Dette skrev EHF på sine sider før denne ukens kamper:

Norway and Spain in EHF Euro Cup title race

The first ever edition of the EHF Euro Cup has broken up in two. Before the last two match days this week, Norway and Spain are on top with six points each, while Swden and Austria both have two. On Wednesday and Thursday, the two top teams have the opportunity to make the gap even larger and set up a match to decide the title on Saturday in Bodø, Norway.

Regjerende Europamester mot nr 2 i forrige VM, Spania mot Norge. Norge har ikke slått Spania siden 1997. På 15 kamper har en endt uavgjort og resten har vært tap.

Kort oppsummert

Med 15 -15 til pause så det lovende ut for Norsk seier, men spanjolene var (ennå en gang) for sterke. Og det endte med 31-30 seier til de regjerende europamesterne.

Første omgang

Spania åpnet med scoring, Norge svarte med scoring, en redning fra Torbjørn Bergerud i det norske målet, en lekker kontringsball og 2-1 til Norge. Alt i løpet av to minutter.

Spania spiller et utgruppert forsvar, med tre på seks-meter, to på ni og en «på midten». Men de norske guttene fant åpninger og fikk scoringsmuligheter. Noen gikk i mål, noen gikk utenfor og noen ble stoppet av den spanske målvakten.

Etter knappe 10 minutter stod det 5-5, det var et par tre gule kort og en utvisning, noen tekniske feil og litt hawaii-håndball. Og Norge prøvde seg på 7 mot 6 spill en kort periode.

Lagene byttet på ledelsen, Norge vartet opp med flere nydelige angrep, Torbjørn Bergerud reddet både 100% sjanser og straffekast. Sett fra utsiden var det et «håpløst» innspill til Bjarte Myrhol, men fra «innsiden» fikk nevnte Myrhol fatt i innspillet og Norge ledet 10-8.  De snudde på kort tid fra å ligge under 5-7 til å lede 10-8.

Ikke alt så «like velregissert og planlagt ut», men hva gjorde vel det når ballen gikk i mål og de norske gutta ledet 13-11 fem minutter før pause. Tre minutter senere tok Norge time-out på stillingen 14-14.  Det etter en periode med mye «rot» fra begge lag.

Lagene gikk til pause på 15-15.

Andre omgang

Spania startet som i første omgang, med scoring. Norge startet med stolpeskudd og straffe. For så å kjøre seg litt fast i neste angrep. Et godt spansk forsvar presset Norge nesten til passivt, men Sander Sagosen avsluttet i siste liten med en suser og utlignet til 17-17.

Lagene fulgte hverandre gjennom andre omgang, med Spania ett og to mål foran. Ved halvspilt andre omgang reduserte Sander Sagosen til 22-23. Spania økte på nytt og Norge reduserte på nytt. Begge målvaktene reddet 100% sjanser, publikum slappet ikke av, og Kent Robin Tønnesen utlignet til 24-24 knappe 10 minutter før full tid.

Spania svarte umiddelbart, og minuttet senere ledet de med to. Og slik fortsatte det, med redusering og økning, redusering og økning. Med fem minutter igjen satte Bjarte Myrhol sitt mål nr 9 og Norge sitt mål nr 28. Mot Spania sine både 29 og 30 mål.

Med 2 ½ minutt igjen av kampen hadde Spania god tid og spilte seg til en tre måls ledelse. Men Espen Christensen reddet straffe ett minutt før full tid, og Bjarte Myrhol satte sin scoring nr 10.  Ny redning fra Norge og nye scoringer fra Norge, men for sent (for å si det slik) og kampen endte 31-30 til Spania.