• FOTO Hans Petter Wille

Søndagens kamper i Rema 1000 ligaen er historie

Spennende poengdeling på Jæren, hjemmeseier til Haslum og spenning til siste slutt i Drammen.

Nærbø – Halden 30 -30 (15-15)

Gode redninger i begge ender av banen etter både hurtige angrep og etablert angrep gjorde at tavlen viste 8-6 ved halvspilt omgang. To raske Halden scoringer gav gjestene utligning til 8-8, og de var like langt. Så fulgte to mål her og to mål der og 10-10 med ti minutter til pause. Med to minutter til pause stod det fremdeles likt i målprotokollen, 14-14, ingen av lagene greide å slite seg løs. De gikk i garderoben på stillingen 15-15.

Mange stolpeskudd for hjemmelaget gjorde sitt til at Halden fremdeles ledet med tre etter halvspillt omgang. Med to raske scoringer reduserte Nærbø til 26-27 og Halden la time-out kortet. Og hjemmelaget utlignet til 27-27 med 10 ½ minutt igjen av kampen. Det ble tempererte sluttminutter på Jæren med kontringer, redninger, misfornøyde publikummere, straffer og mål. Men en jevn og til tider spennende kamp endte til slutt med poengdeling og 30-30.

 

Haslum – Follo 26-20 (14-10)

Haslum tok raskt ledelsen i kampen og satte inn både 1-0 og 2-0 før Follo reduserte til 2-1 og så til 2-2. Alt i løpet av knappe fire minutter. Hjemmelaget fikk et aldri så lite overtak og var i føringen med ett og to mål utover i omgangen. Med ti minutter til pause stod det 10-7 til hjemmelaget. Lagene gikk i garderoben med 14-10 på resultat-tavla.

I løpet av andre omgangs første fem minutter fikk begge lag ett mål hver, begge målvakter reddet og Haslum ledet fremdeles med fire mål. En ledelse som holdt seg stabil utover i omgangen. Kort sagt så kontrollerte Haslum kampen og vant til slutt 26-20

 

Drammen – ØIF Arendal 31-31 (17-18)

Gjestene satte det første målet, men hjemmelaget var ikke noe dårligere og utlignet rimelig kjapt. Men her var det tempo både i angrep og forsvar og Drammen gikk opp til 4-2 etter i overkant av fem spilte minutter. Kampen fortsatte med en scoring her og en scoring der, før ØIF Arendal fikk en liten luke på to mål, 9-11. Drammen tettet imidlertid fort igjen og når det nærmet seg fem minutter til pause var det igjen likt, 15-15. Det stod 17-18 på resultattavlen da lagene gikk til pause .

Drøye tre minutter brukte hjemmelaget på å både utligne og å gå opp i ledelsen, 19-18. Og videre til 21-19. Drammen ledet en periode 24-20 før ØIF Arendal utlignet til 24-24 og Drammen valgte time-out kortet.

På nytt gikk Drammen opp i en tre måls ledelse, men det var temperatur i kampen, med både en og to samtidige utvisninger (til Drammen), straffe og redusering. ØIF Arendal prøvde, og med to minutter igjen var de på nytt oppe i ryggen på Drammen, det stod 31-30. Før de utlignet til 31-31 like etter. Noe som også ble sluttresultatet, etter noen særdeles spennende sluttminutter.