• Foto: John Vint

Sølvjentene – hvilke klubber kommer de fra?

Sølvjentene har spilt for elleve av dagens Eliteserieklubber – klarer du å gjette hvem som har spilt hvor?

Hvilke norske klubber kommer jentene fra?

 

I fjor lagde vi en oversikt over hvor Håndballgutta som hadde tatt sølv i VM kom fra i Eliteserien.
I år gjør vi det samme med Sølvjentene fra VM før jul og tar også med alle klubbene de har spilt for i Norge.

 

Sju spillere fra Norsk Eliteserie på Sølvlaget

 

Vi starter med jentene som til daglig spiller i Norsk Eliteserie, og i denne troppen var det hele sju spillere som til daglig trakterer norsk parkett.

Den hjemvendte superveteranen Katrine Lunde som ble kåret til VMs beste målvakt er en av tre spillere fra Vipers, de to andre er Kari Brattset og Emilie Hegh Arntzen.
Lunde har bakgrunnen sin fra Hånes og KIF før sin første runde i Vipers. Etter det ble det en runde rundt i Europa med spill for lag som Aalborg, Viborg, Györ og Rostov Don før hun vendte hjem igjen. Brattset og Hegh Arntzen har foreløpig holdt seg i Norge, hvor Brattset har spilt for Tune, Sarpsborg, Fredrikstad og Glassverket, og Hegh Arntzen har spilt for Stord, Gulset, Herkules, Gjerpen og Byåsen før Vipers.

Emilie Christensen var eneste spiller fra Larvik denne gangen. Moderklubben hennes er Os før hun spilte for Fana, Tertnes og Glassverket. Fra Byåsen spilte Narvikjenta Marit Røsberg Jacobsen, som før hun gjorde Byåsenspiller av seg spilte for Ankenes, Charlottenlund og Selbu.

De to siste fra norsk Eliteserie, er også av de mest meritterte, Heidi Løke og Camilla Herrem. To profilerte spillere som har hatt fantastiske karrierer i Norge og utlandet. Løke som nå spiller med gul drakt for Storhamar har utelandsperioder med Aalborg og Györ, men har spilt for Runar, Gjerpen og Larvik i Norge. Herrem som vendte tilbake til Sola før denne sesongen, har også tidligere spilt for Sola og over tre år i Byåsen. Hun har også hatt en innholdsrik karriere i utlandet i klubber som Baia Mare, Team Tvis Holstebro og Vardar.

Foto: Svein André Svendsen

 

 

Målvaktene

Våre to andre målvakter Silje Solberg, Issy Paris og Kari Aalvik Grimsbø, Györ har spilte for flere norske klubber før karrieren tok av i utenlandske klbuber. Solberg spilte på Jar, Helset og Stabæk i Norge før en tur til Team Tvis Holstebro i Danmark. Grimsbø derimot holdt seg i Trøndelag i klubber som Skaun, Orkdal og Byåsen før en tur til Danmark i Esbjerg.

 

«Danskene» og en i Romania

Bakspillerne Helene Gigstad Fauske og Veronica Kristiansen, FC Midtjylland, har spilt i flere klubber i Norge. Fauske startet i Lommedalen, før turen gikk videre til Haslum og så Eliteseriespill for Stabæk, mens Kristiansen har en fortid i Mjøndalen, Reistad, Vipers og Glassverket.

Stine Ruscetta Skogrand, Sanna Solberg og Vilde Ingstad spiller alle i Danmark.
Skogrand, Silkeborg, har en fortid i Fyllingen, Viking og Tertnes mens Ingstad, Team Esbjerg, spilte for Nordstrand og Oppsal før turen gikk videre til Danmark.
Solberg fulgte søster Silje tidlig i sin håndballreise i Norge med spill for Jar, Helset og Stabæk. Så gikk turen til Larvik før spill i Team Esbjerg i Danmark.

 

Amanda Kurtovic som til daglig spiller i Bucuresti har en fortid i Sandefjord, Nordstrand, Byåsen, Viborg i Danmark, Oppsal og Larvik før det ble spill i Romania.

Foto: John Vint

Györ

 

Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal spiller sammen i Györ.
I Norge spilte Mørk i Bækkelaget i starten av sin karriere før hun spilte for Aalborg i Danmark, så en tur til Bækkelaget igjen og Njård før hun spilte i Larvik.
Bredal Oftedal kommer opprinnelig fra Nit/Hak, deretter spill for Fjellhammer og Helset før det ble Eliteseriespill for Stabæk. Før Györ hadde hun et opphold i Issy Paris.

Foto: John Vint

 

39 klubber totalt – 11 Eliteserieklubber

Av dagens Eliteserielag er det elleve av tolv klubber som har hatt minst en av sølvjentene på laget de siste årene.
Til sammen har Sølvjentene spilt for 28 klubber som pt ikke er i Eliteserien.

Dette er et godt eksempel på hvordan norsk håndball sammen utvikler, og får frem spillere som til slutt er på det høyeste håndballnivået i verden.
Alle må starte et sted, og 39 klubber har sammen med landslaget fått frem 17 jenter som tok sølv i VM!