• Fra kampen mot Tyskland. Foto: IHF

Snudde treg start til storseier

Guttene våknet midt i omgangen og vant siste gruppespillkampen

Norge slet i åpningsminuttene mot Argentina i det som var siste gruppespillkamp i Junior VM. Den norske benken la time-out kortet etter knappe 14 spilte minutter og 7-5 ledelse til Argentina. Et Argentina som til tider hadde et tett og kompakt forsvar som gjorde det vanskelig for de norske guttene å komme på skuddhold.

To raske «opp og hopp» fra ni-meter og ett gjennombrudd senere gav utligning til 8-8. Med bedre norsk forsvar, en strafferedning og to kontringer og kampen var snudd fra Argentinsk til Norsk ledelse,

Argentina la om til et veldig offensivt forsvar og møtte til dels ute på ni-meter. Noe som gav åpninger, sjanser og mål til Norge. Imidlertid kunne både en og to Norske utvisninger på kort tid gitt Argentina sjansen til å komme opp i ryggen, men isteden økte Norge til 14-10 med fem minutter igjen til pause.

Etter å scoret ett mål hver de siste fem minuttene gikk lagene til pause med 15-11 ledelse til Norge.

Argentina startet med å møte langt (og tøft) ute også i andre omgang og det gikk hele tre minutter før Norge fikk sin første nettkjenning etter hvilen. Men med to på rappen økte de ledelsen til 17-12.

Guttene vartet opp med mye flott spill, kontringer, gjennombrudd, finter og «låvedører». Selv med ett og annet Argentinsk mål økte de ledelsen sakte men sikkert.  En ledelse som ved halvspilt omgang var oppe i åtte mål, 23-15.

Strafferedning, retur og ny redning, og generelt veldig bra spill av Emil Kheri Imsgard i det norske målet gjorde sitt til at Argentina aldri kom inn igjen i kampen.

Med ti minutter igjen av kampen ledet Norge 25-16. Og fortsatte….

Kampen endte med 31-21 seier og målvakten vår, Emil Kheri Imsgard ble fortjent kåret til banens beste spiller.