• Foto: Skjermdump/Amedia

Sluttspill – kvartfinaler

Første runde

Larvik og Molde «tyv-startet» ifht de tre andre kampene, med kampstart kl 18:00. Larvik fikk første scoring, men Molde fulgte fort etter, og gikk ifra. 20 minutter ut i første omgang ledet gjestene 11-7. Guro Rundbråten i Larvik målet er i «det umulig hjørnet» (sett fra Molde sin side) når det gjelder straffer, og tar to stykker på kort tid.

Godt målvaktsarbeid i begge ender på Hamar, straffe til hjemmelaget i Bergen og 2-1 ledelse til Vipers i Kristiansand. Kort oppsummert er det de første to minuttene av de tre kampene som startet 18:30.

I Larvik har hjemmelaget hentet seg inn og lagene går til pause med 14-12 ledelse til gjestene fra Romsdalen.

Tertnes slurver litt, virker kanskje litt usikker og spiller ikke slik vi er vant med fra de siste kampene sine. Gjestene derimot, spiller bedre både i forsvar og angrep og leder 3-2 etter 7 minutter. Vipers har en minst mulig ledelse over Oppsal, og på Hamar står det 3-3 når det nærmer seg ti minutters spill.

De neste fem minuttene følger lagene hverandre tett, i alle tre kampene. Ingen av lagene greier helt å riste seg løs fra motstanderen.

På Hamar er det scoret bare ni mål totalt. I Bergen tar Tertnes time-out på stillingen 10-7 til bortelaget, Oppsal holder Vipers på 8-8. Og i Larvik er det klart for andre omgang. Time-outen i Bergen ser ut til å virke, og plutselig er lagene likt igjen.

Med fem minutter til pause leder Vipers med to, Storhamar med ett og Fredrikstad med to.  Larvik har nesten hentet inn forspranget til Molde og ligger bare ett mål bak etter knappe 10 minutter av andre omgang.

Mye godt målvaktsarbeid i flere av kampene, kontringer, tekniske feil, tøffe forsvarstaklinger, reduseringer og snart pause. Så nær som i Larvik.

Pauseresultatene: 15-15 i Bergen, 15-13 til Vipers i Kristiansand og 10-10 på Hamar.

20 minutter ut i andre omgang mellom Larvik og Molde har bortelaget nok en gang dratt ifra. Og de leder nå 23-19 over hjemmelaget som også får en utvisning mens det blir straffe til Molde. En straffe som går over målet til Guro Rundbråten.

Og det er klart for andre omgang i de tre andre kampene.

Tertnes har brukt hvilen godt og plutselig leder de 18-15 (etter kun 2 ½ minutt). De to andre kampene går som i første omgang, lagene scorer ett mål her og ett må der. Vipers leder 16-15 mens Storhamar har tatt ledelsen 13-11 over Byåsen.

I Larvik er kampen ferdig og Molde vinner den første i «best av tre» med 24-21. Og ny kamp i Molde på fredag 😊

Tøffe tak på Hamar, men Heidi Løke tåler en støyt og spillet går videre, det har gått ti minutter og hjemmelaget leder 16-12. Er de i ferd med å feste grepet? Tertnes virker å ha fått et lite overtak i Haukelandshallen og leder 21-17, mens det i Kristiansand står 20-18 til hjemmelaget.

Drøyt halvspilt omgang og Fredrikstad begynner å bli frustrert, det blir tøffe tak og en to-minutter. Både i Bergen og i Kristiansand står det 24-19 til hjemmelagene, som ser ut til å ha festet grepet på hver sin kamp. Storhamar på sin side leder med to, 18-16 over Byåsen.

Siste kvarteret av kampene ser det ut som lagene som ble nr 1, 2 og 3 i serien viser hvorfor nettopp de endte øverst på tabellen. Åtte måls ledelse i Bergen, ti i Kristiansand og seks på Hamar. Og drøye åtte minutter igjen av kampene. Men åtte minutter er som kjent god tid i en håndballkamp så ingen ting er avgjort ennå.

Tertnes har to utviste i sluttminuttene, men leder 35-27, og øker til tross for to mann mindre. Vipers vinner 34-22 over Oppsal i første kamp. I siste kamp leder Storhamar med fire like før slutt.

Sluttresultat:

Tertnes mot Fredrikstad 37-28

Storhamar mot Byåsen 26-21

Vipers mot Oppsal 34-22

Larvik mot Molde 21-24

 

Nye kamper, og nye muligheter allerede på fredag. Følg med