Slo Frankrike til slutt 21-20 foran et entusiastisk publikum i Larvik

Anført av Kari Aalvik Grimsbø i storslag i det norske målet, klarte håndballjentene å snu oppgjøret mot Frankrike i Møbelringen Cup til seier 21-20.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Seieren kom etter  at Heidi Løke (bildet) og Norge var bak med 11-14 til pause.

En fullsatt Arena Larvik markerte en fin slutt på første del av årets Møbelringen Cup, som avsluttes i Oslo Spektrum søndag 30. november.

Selv om Norge scoret først og var i føringen helt i starten på kampen, ble det en tung og slitsom kamp for de norske jentene mot Frankrike. Der Norge mislyktes med sine avslutninger, benyttet Frankrike mulighetene som kom til raske kontringer og scoringer. Frankrike var i føringen mesteparten av omgangen, og kunne gå til pause med ledelse 14-11.

Etter pause tok det litt tid før kampbildet endret seg vesentlig. Frankrike var foran med fem mål etter de første ti minuttene. Men så kom Norge mer med i kampen. Kari Aalvik Grimsbø viste fram at hun så avgjort er tilbake i storslag. Det norske forsvaret fungerte bedre og bedre, og da kom også fulltrefferne framover. Det ble nervepirrende sluttminutter for et stadig mer høylydt og engasjert publikum i Arena Larvik, og tilskuerne reiste seg og «hjalp» jentene inn til en fortjent, om enn knepen seier 21-20 i lagets andre kamp i Møbelringen Cup.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var så klart fornøyd med siste del av oppgjøret; til TV2 Sportskanalen fortalte han at denne seieren var viktig og nyttig for det ferske norske laget. Det ble bedre forsvar i andreomgangen. Maja Jacobsen kom inn og gjorde det bra, og så klart Kari Aalvik Grimsbø.  – og da spilte vi også som vi ble enige om å spille, noe vi ikke gjorde i for stor del av kampen.

– Vi kommer til å bli steike gode framover – og blir bedre og bedre dag for dag, kamp for kamp, svarte han på spørsmålet om det er tid nok før EM.

Kari Aalvik Grimsbø fikk premien som Norges beste spiller – en Harmony Kontinentalseng fra Wonderland og Møbelringen.

Frankrikes beste ble Allison Pineau – hun fikk en Swims Bag fra Møbelringen.

Kampfakta: 

Norge – Frankrike, Møbelringen Cup
Arena Larvik
Tilskuere: 3450

21-20 (11-14)

Utvisninger: Norge 2 x 2 minutter, Frankrike 4 x 2 minutter.

Norges målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 7 mål, Veronica Kristiansen 4 mål, Sanna SOlberg, Nora Mørk, begge 3 mål hver, Heidi Løke og Maja Jakobsen 2 mål hver.

For Frankrike ble Allison Pineau toppscorer med sine 5 mål, fulgt av Siraba Dembele som scoret 4.

Møbelringen Cup 2014, som også er en Golden League-turnering, avsluttes med to kamper i Oslo Spektrum søndag 30. november. Kampen mellom Norge og Serbia spilles kl 1615, mens Danmark og Frankrike avslutter med kamp kl 1830. Norges kamp sendes direkte på TV2.

Fredagens første kamp i Møbelringen Cup, ga seier hele 32-20 til Danmark mot Serbia.

(Tekst: Svein Andresen, handball.no)