Slik gikk det i søndagens kamper

Og Fana tok sitt første eliteseriepoeng

Fredrikstad – Tertnes

Marie Davidsen i Tertnes målet reddet først en 100% sjanse og så en straffe fra Fredrikstad etter knappe 13 minutters spill og på stillingen 6-5 til hjemmelaget. Hun greide allikevel ikke hindre at Fredrikstad økte til 7-5 like etter.  Bortelaget reduserte til 7-6 etter en flott opprulling og gjennomløping i et heller åpent Fredrikstad forsvar. 10 minutter før pause hadde begge lag lagt på ett mål hver og det stod 8-7 i hjemmelagets favør. Fem minutter og noen tekniske feil senere ledet Fredrikstad 10-7 og Tertnes benken valgte å ta timeout.

Tertnes fortsatte å stange i den røde muren til Fredrikstad og kom til heller få sjanser, mens Fredrikstad økte ledelsen til 11-7. Rett før pause kom imidlertid bergenserne på en kontring og kunne gå til pause med å ligge kun tre mål bak, 11-8 til hjemmelaget.

Fredrikstad fortsatte å rykke ifra og etter 8 minutter stod det 17-9 til hjemmelaget. Tertnes våknet noe og reduserte til 17-12 i løpet av 6 minutter. Etter 17 minutter ledet Fredrikstad 21-13 og Tertnes hadde nok en periode med opphenting, og med 5 minutter hadde de redusert forspranget til 21-17. Da tok hjemmelaget timeout. Og la på til 22-17.

Der det gikk stang inn for hjemmelaget, gikk det stort sett stang ut for bortelaget. Og kampen endte til slutt 24-19 til Fredrikstad.

 

Byåsen Elite – Fana

To lag på jakt etter sine første poeng i kveldens kamp. To lag som fulgte hverandre som skygger hele første omgang, og vekslet på å lede. Skudd, redninger, mål og tekniske feil – og Byåsen ledet med to både etter halvspilt omgang og til pause. Pauseresultatet var for øvrig 14-12

Byåsen fikk en god start på andre omgang og scorte to raske og ledet 16-12 før Fana fikk redusert til 13-16. Og det var gått knappe fire minutter av omgangen. Gjennombrudd, straffe, scoring og redusering til 14-16, økning til 17-14, redning, kontring, mål, 18-14, utrulling til kant – og ny redusering 18-15. Det bølget frem og tilbake med scoringer i begge ender, og med hjemmelaget i førersetet. Etter ti minutter av omgangen ledet Byåsen kampen om poengene 20-15.

Byåsen sin målvakt vartet opp med den ene redningen før og den andre etter, og hjemmelaget 23-19 når klokken passerte 20 spilte minutter av siste omgang. 4 ½ minutt senere er stillingen 23-21 og Byåsen benken velger å ta timeout.

1 straffe og to straffer til Fana og ett Byåsen mål innimellom og det stod 24-23 med to minutter igjen. Byåsen fikk en to-minutter på grunn av fotfeil, Fana utlignet til 24-24 med 30 sekunder igjen av kampen. Byåsen velger timeout, og alle holder pusten 😊. Poengdeling og både hjemme- og bortelaget fikk sine første poeng.

Gjerpen – Rælingen

Gjerpen gjorde det klart fra første kast, denne kampen skulle vinnes – og de ledet 9-1 etter 10 minutter. Etter halvspilt omgang roet de litt ned, men ledet likevel komfortable 11-4. Rælingen våknet litt mot slutten av omgangen og vant de siste 15 minuttene med 8-7.  Lagene gikk til pause på stillingen 19-12 til hjemmelaget.

Andre omgang ble ikke stort annerledes enn den første, Gjerpen gav aldri fra seg overtaket de hadde. Og vant til slutt med komfortable 33-20.

Molde – Oppsal

Molde startet best og ledet 6-1 etter 10 minutter. Oppsal kom imidlertid inn i kampen og startet opphenting av Molde. Og sakte men sikkert tok de igjen forspranget og da pausesignalet gikk stod det 10-10.

Lagene fulgte hverandre stort sett mål for mål i første halvdel av andre omgang. Etter 13 minutter stod det 16-16. Etter det fikk Molde nok en gang en luke til Oppsal og den beholdt de til kampslutt. Da sluttsignalet gikk stod det 25-22 til hjemmelaget og alle poengene ble værende i Molde.

 

Haslum – FyllingenBergen

Hjemmelaget startet scoringballetten, og holdt seg stort sett ett og to mål foran gjestene fra Bergen i starten av omgangen. Både tekniske feil, utvisninger, redninger og strafferedninger satte sitt preg på kampen. Etter halvspilt 1.omgang stod det 9-6 til hjemmelaget og de siste 15 minuttene gikk som de første, med hjemmelaget et lite skritt foran. Ikke alt for mange publikummere fikk se at lagene gikk til pause på stillingen 15-14 til Haslum.

Bortelaget startet andre omgang med å ta ut målvakt og spille 7 mot 6. Den som i første omgang tjente på det var målvakten til Haslum som satte inn hjemmelagets 16.scoring 1 ½ minutt ut i omgangen.

Etter 6 minutter kom FyllingenBergen på gjennombrudd, fikk straffe, Haslum fikk to x to minutter og rødt kort– og bergenserne reduserte til 18-17.

Knappe 8 minutter før full tid ledet Haslum fremdeles, nå med 4 mål, 25-21. Litt senere hadde FyllingenBergen redusert til 26-24, som blir til 26-25 og 26-26 med tre minutter igjen til full tid. FyllingenBergen går nærmest ut mann mot mann i sluttminuttene, og med ett minutt igjen står det 27-27 og bortelaget tar time-out med gode 30 sekunder igjen av kampen. Den blir betalt med en straffe og utvisning til Haslum. Og 13 sekunder igjen, scoring og ledelse 28-27 til FyllingenBergen. Før kampen avsluttes med direkte frikast til Haslum. Det går i muren og/eller utenfor og FyllingenBergen vinner nok en tett kamp helt i sluttsekundene.

Falk Horten – Nærbø

Bortelaget startet best i denne kampen, og ledet 7-6 etter 13 minutter. Falk Horten utlignet til 7-7, og deretter fulgte lagene hverandre til 19-19 et stykke ut i andre omgang. Falk Horten fikk rødt kort omtrent på samme tiden men kunne likevel dra i land seieren med 29-27. Og et nytt knepent tap for Nærbø.

Metz – Larvik

Det startet bra for Larvik, men Metz ble for sterke på hjemmebane, og tok til slutt hjem seieren med 31-20.

Foto: Fana Håndball elite