Skjebnekampen vi måtte vinne

Norge gjorde jobben, nå venter vi bare på at Danmark gjør sin del

«Norge må bare slå Ungarn onsdag, og håpe og tro av Danmark etterpå vinner, spiller uavgjort eller ikke taper med mer enn to mål mot Sverige» (sitat fra VG sporten). Det blir med andre ord to spennende kamper før Norge er i semifinalen eller ikke.

Det er lett å lene seg på statistikken, Norge slo Ungarn i kvartfinalen i sist VM. I dette VM har Ungarn spilt uavgjort mot Egypt og tapt for Sverige, Norge vant over både Egypt og Sverige.  Ungarn tapte med tre for Danmark, Norge tapte med fire. Ungarn slo Tunisia med 5, Norge knuste Tunisia med 10. Statistisk sett er det da lett å bli både kjepphøy og forventningsfull i forhold til kveldens kamp – men dette er teorien, i praksis må kampen først spilles før poengene kan deles ut 😊.

Store, og effektive, ungarske spillere setter hurtig i gang kampen og leder 1-0 nesten før det har gått ett angrep. Norge svarer på utfordringen og utligner til 3-3 etter knappe 6 minutter. Og Magnus Jøndal fortsetter der han sluttet i Sverige kampen – med å score. Han har satt to av Norges tre mål så langt.

Et par utvisninger hos Ungarn, gode sjanser til Norge, og ledelse 7-5 etter 10 minutter. Og nok en ungarsk utvisning. Teknisk feil Ungarn og norsk scoring på åpent mål. Halvspilt omgang, Norge ledet 10-7, og fikk en spiller utvist.  Tøffe tak, Norge sliter med å finne åpninger, men O’Sullivan trenger ikke stor luke for å finne Myrhol på streken, og dermed 11-7 til oss. Redusering i andre enden før Bjarte Myrhol igjen øker til 12-8.

Resten av omgangen var Norge både to, tre og fire mål foran. Det var utvisninger i begge ender, tekniske feil og selvfølgelig scoringer.  Og lagene gikk til pause på stillingen 16-13.

Alt vel så langt.

Norge bytter målvakt og inn med Espen Christensen etter pause. Ungarn scorer og Jøndal scorer. Han har nå 6 mål på 6 forsøk 😊. To norske kontringer og økning til 19-14. Ungarsk time-out, en scoring fra hvert lag, ungarsk utvisning og norsk scoring. Og vi leder med 6 mål etter drøye 5 minutter.

Det er innspillet sitt det 😊, O‘Sullivan til Myrhol og 24-16 til Norge etter 10 minutters spill. Ungarn tar time-out etter nok en norsk scoring (25-16) og elleve spilte minutter av andre omgang.

Petter Øverby fikk sin første VM scoring, «nye» forsvarskonstelasjoner ble utprøvd, og den norske ledelsen bare økte (stor sett).

Magnus Jøndal ble nok en gang «Player of the match». Resultatet ? 35-26 til de norske guttene.

Nå venter vi på dansk seier over Sverige …..