• FOTO: Jan Espen Thorvildsen

Siste hinder til Spektrum

20:15 ØIF Arendal – Halden (Tv2 Sport 2)

ØIF Arendal og Halden Topphåndball har utelukkende spilt seriekamper mot hverandre. Klubbene står helt uten oppgjør både i NM og sluttspill. Kveldens semifinale blir den første NM-kampen. Men seriekampene, der står ØIF Arendal med 9 seire på 10 oppgjør.

Man må tilbake til 16. desember 2015. Den gangen vant Halden Topphåndball oppgjøret i Sparebanken Sør Amfi, 26-25. Alle andre ganger klubbene har møttes har det endt med seier til de røde og sorte.

Det som kanskje er vel så spesielt er at absolutt alle kampene i Sparebanken Sør har endt med relativt sett gjevne sifre. ØIF Arendal har på det meste vunnet med «kun» fire mål. Så selv om ØIF Arendal har en solid statistikk, skjer det altså etter det som kan virke som om er jevne oppgjør. Sist oppgjør mellom lagene kunne ØIF Arendal ta med seg en seier på 3 mål, men kampen ble ikke avgjort før i de siste minuttene.

Da gjenstår det å se om kveldens kamp blir en neglebitende affære. Og hvem av lagene som stikker av med første NM-seier og finaleplass i Oslo Spektrum. For når kampen blåses igang i kveld (kampstart kl. 20.15), da hjelper ikke all verdens statistikk. Da er det utelukkende prestasjon på banen i akkurat denne kampen, som vil være avgjørende for hvor romjulen skal feires…

ØIF Arendal møtte Drammen i forrige serierunde, en kamp de til slutt måtte se seg slått. Halden vant derimot sin kamp mot Bækkelaget, og er nå trolig klare for å revansjere serietapet for Arendal som var i september.

 

 

 

Øvrige kamper i Eliteserien:

18:30 Tertnes – Larvik

www.handballtv.com