Serieavslutning for kvinnene 2.april

Etter en lang og for enkelte tøff sesong, skal de endelige plasseringene avgjøres. Søndag 2.april spilles den siste runden i GRUNDIGligaen kvinner.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Samtlige kamper har avkast kl 1830:

Storhamar – Rælingen i Boligpartner Arena
Stabæk – Gjerpen i Nadderud Arena
Byåsen – Larvik i Trondheim Spektrum
Oppsal – Glassverket i Oppsal Arena
Sola – Tertnes i Åsenhallen

Størst spenning er det i denne siste runden knyttet til bronsemedaljene:

Glassverket har 29 poeng, Byåsen har 27. Tar Glassverket poeng mot Oppsal, er Glassverket bronsevinnere. Det vil være meget sterkt av et GIF-lag hvor spillere og trenere er fristilt, og hvor klubbens elitesatsning har vært et være eller ikke være.

Taper derimot Glassverket, og Byåsen slår Larvik, overtar Byåsen bronsemedaljene. For Byåsen er foran på innbyrdes mot Glassverket. Det ville i såfall være en sensasjon, om Larvik ryker på et nytt tap etter det historiske nederlaget mot Vipers i midtuken.

Oddsen er nok på Glassverkets side i kampen om bronsemedaljene, men det er liten tvil om at Byåsen vil by på kamp om metallet.

Videre nedover på tabellen er det spenning rundt de endelige plasseringene i sluttspillsonen 5.-8.plass.

Storhamar har 18 poeng på 5.plass mens Tertnes har 17 poeng på 6.plass. Disse to kan dermed i teorien bytte plass, avhengig av resultatene i de to lagenes siste kamp.

Bytte plass kan også Oppsal (13 poeng på 7.plass) og Sola (12 poeng / 8.plass) komme til å gjøre.

Gjerpen er ferdigspilt på 9.plass med sine 10 poeng, uten mulighet på sluttspill da Sola er foran innbyrdes. Samtidig blir Stabæk nummer 10 og skal ut i kvalik, mens Rælingen rykker ned uavhengig av utfallene i søndagens serierunde.

Du følger all dramatikken i den siste serierunden på handballtv.com – eller aller helst i en arena hvor du er ringside til hver eneste ballkontroll. Vi ønsker god fornøyelse!

PS: Sluttspillet for GRUNDIGligaen menn har kommet til 2.kvartfinale, men disse spilles onsdag 5.april.