Kamp om semifinalebillettene og kamp om finaleplassene

Onsdag 5.november spilles semfinalene i cupen, og vi får vite hvilke lag som tar seg til finalene i Oslo Spektrum 30.desember. Særlig i en arena er det rift om billettene til semifinalen.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Ut fra bildet, med glade supportere for ØIF Arendal, forstår du sikkert at det er i SØR Amfi det er aller størst pågang fra publikum før onsdagens fire semfinaler i cupen.

I 16-tiden tirsdag ettermiddag meldte ØIF Arendal om 194 ledige billetter til den spennende kampen mot Elverum.

SØR Amfi tar 2460 tilskuere til denne kampen, og det er «free seating», slik at de første som er på plass, får de beste sitteplassene. De siste som kommer, ender med ståplasser.

Det er all grunn til å tro at det blir helt fullt når kampen kastes i gang kl 1900 onsdag.

Ingen av de øvrige klubbene som er vertskap denne onsdagen melder om samme pågang i forhåndssalget som sørlendingene. Men vi spår at også Haslum – Bodø og Oppsal – HK Halden blir godt besøkt, da begge kamper på papiret skal være både jevne og tøffe med knallhard kamp om den ledige plassen i Spektrum.

Noe enklere er det trolig å forutse utfallet av den siste semifinalen, hvor Nordstrand tar i mot Larvik. Som organisasjon taler selvsagt Norsk Topphåndball alle klubbenes sak, men med fingeren i jorda og tabellen tilgjengelig, er det umulig å ikke utrope Larvik til soleklare favoritter.

Vi liker imidlertid Bendik Berg i Nordstrand sin innstilling før semifinalen, og håper på en godt besøkt Bjørnholthallen som vil gi Nordstrand selvtillit i kampen:

– Vi kan aldri gå til kamp og tenke at den er tapt på forhånd. Uansett motstander må vi fokusere på arbeidsoppgavene våre, være tålmodige, spille med innsats og humør, og gjøre hverandre gode. Det er slik vi kan få selvtillit. Så selv om oddsen er i mot oss på onsdag kan vi gjøre jobben og spille på oss selvtillit. Det trenger vi til de kommende kampene før jul, og det trenger vi på onsdag, meldes på Nordstrand sin nettside.

Og som Berg også sier:

– Larvik er for tiden inne i en hektisk periode med mange kamper i serie og CL. Midt i denne perioden skal de altså besøke oss i en av semifinalene i årets NM. Det sier seg selv at vi ikke kunne trukket en tøffere motstander i denne kampen, men vi tar utfordringen og gleder oss til ny kamp.

Kampene i semifinalene spilles i praksis slik onsdag 5.november:

1900: Nordstrand – Larvik i Bjørnholthallen (kvinner)
1900: Oppsal – HK Halden i Oppsal Arena (kvinner)

1900: Haslum – Bodø i Nadderudhallen (menn)
1900: ØIF Arendal – Elverum (menn)

Er du forhindret fra å se laget ditt live i en arena, er TV2 Sumo og TV2 Sportskanalen gode alternativ onsdag kveld:

Hver kamp er tilgjengelig i sin helhet på TV2 Sumo, samtidig som HåndballXtra følger all spenningen og dramatikken, med kommentarer, analyser og intervjuer i studio på TV2 Sportskanalen (og T2 Sumo).

HåndballXtra har sendestart 1830, altså en halvtime før kampstart.

(NTH Web.red)