Semifinale med streamingproblemer

De norske jentene tapte kveldens kamp

Litt problem med streamingen fra EM så vi kom ikke inn i kampen før etter nesten ferdig førsteomgang.

Nederland ledet da 14-11, og Norge fikk en spiller utvist. De aller fleste lag tar ut målvakt for å spille fulltallige i angrep når de er i undertall, så også Norge. Da blir tekniske feil kostbare, og lagene gikk til pause med 16-11 til de oransjekledde.

Andre omgang startet med norsk redning og norsk feilpasning. Det norske angrepet ble møtt langt ute av et offensivt Nederlandsk forsvar. De spilte både offensivt og tøft, de Hollandske jentene. Så tøft  at etter fire minutter var to av de oransjekledde ute med hver sin to-minutter (samtidig).

Omgangen bar periodevis preg av raske angrep og scoringer i begge ender, tekniske feil, kontringer og redninger. Etter halvspilt omgang var avstanden fremdeles fem mål, i Nederlandsk favør.

Det var til tider godt norsk angrepsspill med blandt annet flotte innspill til strek og med påfølgende scoring. Men det var også tøffe tak i forsvar med utvisning(er) som resultat. Målvaktsredninger og strafferedninger kom også godt med, og plutselig var 26-21 redusert til 26-24.

Med (nok) en spiller utvist utlignet de norske jentene og drømmen om finale levde i aller høyeste grad. Spesielt da jentene like godt tok ledelsen med 27-26.  Da tok de oransjekledde time-out. Og ble belønnet med straffe og mål.

Nederland la på nytt om til et offensivt forsvar men nå fant Norge ut av det og gikk på nytt opp i ledelsen. Nederland fortsatte å møte det norske angrepet «omtrent på midten» og presset de norske jentene til å gjøre feil. Og med 3 ½ minutt igjen var det Nederland som ledet 29-28. En ledelse de rett etter økte til 30-28 før Norge reduserte til 30-29 med knappe minuttet igjen til kampslutt.

Med knappe 30 sekunder igjen av kampen og 31-29 til Nederland la Norge time-out kortet. Kampen endte med seier og finaleplass til Nederland og bronsefinale mot Russland for Norge. Den kampen går søndag kl 15:00