Seier tross tap

Elverum inviterte til håndballfest i Håkons hall, og fest ble det!

Etter både 10 og 7 måls tap de foregående kampene i Champions League, var det stor spenning rundt kveldens kamp mot Paris Saint-Germain. Med over 12.000 solgte billetter, skulle det bli ny publikumsrekord i Norge, og kampen ble også «match of the week» hos EHF. Med andre ord stor oppmerksomhet på lille Elverum.

Ikke at gutta lot seg skremme av det. De ga PSG kamp til døra, og viste overhode ingen respekt for laget som frem til i fjor har vært i final4 hele 14 ganger på rad. Stemningen i Håkons Hall var i fyr og flamme under hele kampen, med et lydnivå som toppet seg hele tiden.

Da Lukas Sandell satte første målet i nettet var stemningen til å ta og føle på, og det var 12.377 tilskuere som kunne juble over nivået på kampen. Elverum rystet PSG, og det var på ingen måte en lett oppgave for de franske mesterne og skulle hanskes med Elverum. Forsvarsrekka satt, Fries kunne levere redninger bakover, og samspillet satt fremover. Til tross for få mål for begge lag, var det en spenning i kampen som aldri tok slutt. Elverum ligger etter 17 minutter 2 mål foran, men etter mange spillebytter blir resultatet snudd fra 7-5 til 9-13 til pause.

I andre omgang får vi se et tent hjemmelag, og selv om det varierer litt i angrep viser Elverum en enorm vilje. Til tross for at de på et punkt ligger hele 6 mål bak starter de en stor opphenting, og drøyt minuttet før slutt ligger de kun ett mål bak, 22-23. Dessverre rykes det på en del utvisninger, og Elverum blir tvunget til å spille mange minutter i undertall. Kampen ender til slutt 22-25.

Elverum tapte kanskje kampen, man vant også på mange måter. Det ble satt ny publikumsrekord med 12.377 tilskuere. 12.377 tilskuere som aldri sluttet å heie frem og klappe i takt for laget fra Elverum. En enorm vilje, og en faktisk håndballkamp. «Det er det beste tapet jeg noen sinne har sett», sier Daniel Høglund til TV-tittere etter kampen.