Sandra Toft til Larvik

24 år gamle Sandra Toft får store sko å fylle. Lene Rantala er ferdig i Larvik Håndballklubb.

Onsdag ga sportssjef og hovedtrener Ole Gustav Gjekstad bekreftelsen til lokalavisen Østlands Posten.

– I Sandra får vi en spiller som har vært lansert som det største talentet i Danmark. Skader har gjort at hun nok ikke har fått ut sitt fulle potensiale ennå. Vi får rett og slett en veldig god målvakt, sier han til op.no.

Sandra var førstemålvakt for Danmarks veldig gode 88/89 årgang som i lang tid dominerte juniorlandslagshåndballen, og som etter det tok stor plass i den danske A-lagstroppen. Sandra var på det tidspunktet en av en 7-8 spillere fra den årgangen som gikk rett fra juniorlandslaget til A-landslaget.

Hun har pr. dato spilt 39 landskamper for Danmark, et tall som hadde vært langt høyere dersom hun ikke hadde vært rammet av diverse skadeopphold. Nå har hun holdt seg frisk og rask over en lengre periode. og blir et flott bidrag til Larviks tropp, i første omgang de neste tre sesongene.

Toft går inn i et målvaktsteam som fra neste sesong består av Cecilie Leganger og Alma Hasanic i tillegg til henne selv.

For Lene Rantala er ferdig i Larvik.

– Lene er ferdig som spiller i klubben etter de to sluttspillfinalene. Hun har hatt sine skader denne sesongen, og alderen taler litt imot henne. Vi velger å ta det byttet nå, bekrefter hovedtrener og sportssjef Ole Gustav Gjekstad i Larvik HK.

Etter 17 sesonger, 666 kamper, og totalt 39 trofeer i LHK-drakt, er dermed Lene Rantalas karriere i Larvik Håndballklubb over etter sesongen.