• FOTO: Kjell Langmyren

Rundens «skrell» kom i Arendal

Runar Sandefjord slo serieleder ØIF Arendal i Arendal

ØIF Arendal – Runar Sandefjord

Et lite skrell i Arendal i kveld. Gjestene fra Sandefjord tok teten etter at lagene hadde fulgt hverandre til 3-3. Etter det var Runar ett skritt foran ut omgangen og kunne gå til pause på stillingen 16-13.

Etter pause fortsatte Runar å vere i tet, og ledet på det meste med syv mål (23-16).  Kampen endte til slutt med Runar seier 31-28.

Drammen – Bækkelaget

I første omgang fulgte lagene hverandre til 11-11 og knappe 25 spilte minutter. Da sa hjemmelaget «takk for følget» og kunne litt senere ta pause med 15-12 ledelse. Etter halvspilt andre omgang var ledelse økt til 10 mål (23-13) og ved kampslutt stod det 26-19 til Drammen over Bækkelaget.

Nærbø – Falk Horten

Hjemmelaget fortsatte der de slapp i kampen mot Fyllingen Bergen, og tok raskt føringen og ledelsen i kampen mot Falk Horten. Etter 24 spilte minutter ledet jærbuene hele 14-6 og de så seg ikke tilbake heller. Til pause stod det 17-8 til hjemmelaget.

Falk Horten greide aldri å ta innpå hjemmelaget og da sluttsignalet gikk stod det 30-21 til Nærbø.

Oppsal – Gjerpen HK Skien

Gjestene gikk tidlig opp i føringen og det gikk hele 11 minutter og fem mål imot før hjemmelaget fikk sitt første mål i kampen. Ti minutter senere var de kun ett bak, og stillingen var 9-8 til Gjerpen. Til pause stod det 11-10 til Gjerpen.

I andre omgang fulgte lagene hverandre «som skygger», snart ledet Gjerpen og snart ledet Oppsal. Men etter drøye 19 minutters spill gikk hjemmelaget opp i en to-måls ledelse. En ledelse de økte, og beholdt,  kampen ut.

Oppgjøret i Oppsal Arena endte med 23-18 seier til hjemmelaget.

Molde Elite – Byåsen Elite

Det ble en jevnspilt førsteomgang i Molde. Lagene fulgte hverandre omtrent mål for mål fram til pause da det stod 12-12.

I andre omgang dro Byåsen ifra og ledet en periode 18-14- Men hjemmelaget kom sterkt tilbake og det hele endte med 21-21 og poengdeling.

Fyllingen Bergen – Haslum

Hjemmelaget gikk ut med full tyngde og ledet 4-0 før gjestene fikk sin første scoring. Fyllingen Bergen hold Haslum på en armlengdes avstand hele første omgang, og lagene gikk til pause på stillingen 15-10 til vertene.

Mange gode målvaktprestasjoner hos begge lag utover i kampen, de stopper både kontringer og nærskudd. Fyllingen Bergen tar time-out etter knappe 9 minutter og en ledelse på 17-15. Ny scoring til Haslum, og plutselig er gjestene bare ett mål bak. Så nært har de ikke vært siden kampen startet.

De siste ti minuttene ble jevne, men gjestene greidde ikke å ta det siste avgjørende skrittet. Etter et særdeles spennende sluttminutt endte oppgjøret med 24-23 seier til Fyllingen Bergen.