Robin Paulsen Haug ble banens beste i dagens kamp

Og endelig gikk det veien for Juniorguttene

Romania slo Island i de innledende kampene, men tapte for Sverige og Tyskland. Norge tapte som kjent sine tre innledende kamper.

I kveld møttes de to lagene i mellomrunden i Junior EM.  En kamp som nok en gang startet med svarte skjermer fra Slovenia.

Etter 12 minutter av kampen var sendingen «på plass» på en PC nær oss, og det stod 5-5. Som minuttet senere var blitt til 6-6.  Litt klabb og babb i det norske angrepet, men Norge utlignet nok en gang, og det stod 7-7 i målprotokollen. Romania fikk en spiller utvist og Norge kunne gå opp til 8-7 etter 17 minutter av første omgang.  10 minutter senere ledet Norge 14-8 før de gikk opp til 15-8, 16-8 og så var det pause.

Selv om Romania fikk inn tre raske mål kom Norge godt i gang i 2.omgang. Og med et par fine redninger fra norges målvakt ledet de norske guttene 18-12 etter drøyt 5 minutters spill.  De norske juniorguttene kjempet innbitt om hver ball og hver retur, denne kampen skulle vinnes. Romania reduserte til 13-18 og Norge økte til 19-13. Nydelig innspill til strek, men flott redning av den rumenske målvakten, kontring Romania, utvisning til Norge, dobbeltredning norges målvakt.  To reduseringer til Romania og på stillingen 15-19 tok Norge time-out. Og økte ledelsen til 20-15 med drøyt halve omgangen igjen. Ny norsk praktredning, Romania møtte nå langt ute, teknisk feil Norge, kontring Romania og redusering til 16-20.

Med 10 minutter igjen av kampen ledet Norge 24-19, guttene vartet opp med mye flott spill og mange trekk og pasninger. Begge lag scoret hver sin gang og det stod 25-20 med 7 minutter igjen. Norge jobbet til tider godt i både forsvar og angrep. Men også Romania gjorde en god jobb, og reduserte til 22-25.

Tempoet steg i alle deler av kampen og Romania valgte å ta timeout drøye 5 minutter før slutt. Spilleren til Romania protesterte litt til sin egen benk, time-out kortet ble lagt idet de var på veg gjennom det norske forsvaret.

Romania reduserte nok en gang, 23-25 og 4 ½ minutt igjen.  Norge fikk inn en scoring, 26-23 og reporterskuldrene kunne senke seg litt, i alle fall når norges målvakt vartet opp med nok en redning. Og så en til. Innspill til strek og norsk scoring, 27-23 med 2 minutter igjen. Nå tør vi tenke at dette går veien. Med nok en norsk scoring til 28-23 begynte seiersstemningen å synke inn. Og ved full tid stod det 29-25 til Norge.

Norsk seier og Norges målvakt Robin Paulsen Haug ble kåret til banens beste spiller. Grattis alle sammen.