Poengdeling i Drammen Glassverket - Fredrikstad 22-22

Mens Fredrikstad jubler for poeng mot tabelltoeren, velger Glassverket overskriften «irriterende poengtap».

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Vi gir ordet til glassverketelite.no:

Glassverket avga poeng for første gang på ti uker, men kan se tilbake på en strålende høstsesong.

Drammen (glassverketelite.no): Kampen mot Fredrikstad ble langt jevnere enn de fleste i Drammenshallen likte. Det var gjestene som jublet mest over 22-22 i årets siste seriekamp.

– Det føles som et tap. Jeg synes vi skal vinne en kamp som dette. Vi er ikke der vi pleier å være. Vi har vært gode i forsvar denne halvdelen av sesongen, men får det ikke til å sitte i dag. Vi blir flyende sideveis i stedet for å gå fram og takle. I tillegg bommer vi på en del klare sjanser, sier Renate Saastad Sømme til glassverketelite.no.

Det var topp mot bunn og 1832 tilskuere i Drammenshallen, men festen uteble. Fredrikstad var på hugget og holdt følge hele veien. Hjemmelaget lå aldri mer enn tre mål foran, og østfoldingene kjempet seg til et fortjent poeng.

– Det er kjipt, og vi kaster bort et poeng helt unødvendig. Det var mye som manglet i dag. Vi har ikke den aggressiviteten vi skal ha. Det går for sakte, og vi er for ubesluttsomme. Nå får vi prøve å finne ut av hvorfor det ble sånn, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Poengtapet til tross, Glassverket kan se tilbake på tidenes poenghøst med 17 poeng på de ti første kampene i 1415-sesongen. De lilla har ikke tapt på ti uker.

– Vi må glede oss over det, men det blir litt borte akkurat nå. Vi skulle så gjerne hatt to poeng i dag, sier Saastad Sømme.

– Det er skikkelig bittert. Jeg føler meg litt tom nå. Fredrikstad klarer å gjøre oss dårlige. Det kunne gått verre, for vi kunne ha tapt, men det var en kjedelig avslutning på høstsesongen, sier Kristin Nørstebø.

Glassverket er laget som har sluppet inn færrest mål på årets ti første seriekamper. Selv Larvik uten tap har sluppet inn syv mål flere.

– Ja, vi har vært gode i forsvar. Men vi som er så gode bakover skal ikke slippe inn 22 mål i en kamp som denne mot Fredrikstad, mener Gabrielsen.

Kampfakta: Glassverket – Fredrikstad 22-22 (13-11/9-11)
Grundigligaen 1415. Drammenshallen (Drammen), søndag 23. november 2014 kl 1800.
Tilskuere: 1832
Glassverket: Guro Rundbråten, Malene Solheim, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset, Veronica Kristiansen 5, Pia Narvesen 2, Renate Saastad Sømme 2, Emilie Christensen, Jeanett Kristiansen 8, Hege Bakken Wahlquist 1.
Toppskårere: Jeanett Kristiansen, Glassverket 8, Ida Marie Wernersen, Fredrikstad 7
Tominuttere: Ingen
Gule kort: Glassverket 2, Fredrikstad 2.

Hvilke spillere var best på banen i kveld? Stem på HåndballBørsen innen mandag kl 1800 for å bli med i trekningen av et års abonnement på TV2 Sumo GULL!