• Foto: Veriana Veliqi

Partnerklubber, spillerutveksling og nye muligheter

Handballspiller.no og Trond Sørøy har snakket med Benedicte Udjus om det å bli «kastet inn» i mål for Vipers

Da Vipers Kristiansand manglet målvakt til serieåpningen mot Gjerpen i forrige uke, tok de kontakt med Benedicte Udjus (23) fra partnerklubben IK Våg. Benedicte fikk dermed sin debut foran 1400 publikummere i Aquarama da hun spilte de siste 10 minuttene av kampen.

Benedicte Udjus:

«Det var ganske surrealistisk det hele. Jeg fikk telefon dagen før om jeg hadde lyst til å være med mot Gjerpen. Jeg hadde ikke hørt noe tidligere om at det skulle være aktuelt, så jeg ble nokså overrasket da jeg fikk den henvendelsen fra Vipers. Men jeg synes jo det bare var gøy og få denne muligheten. Jeg regnet ikke med å få noe spilletid, kanskje komme inn på en sjumeter. Da jeg fikk spille de siste 10 minuttene så var det stort og gøy. Men siden jeg ikke har fått trent så mye på det nivået regelmessig, så var det vanskelig å ta en del av de skuddene. Jeg skulle ønske jeg hadde flere redninger, der og da følte jeg det gikk så fort, det er nivåforskjell fra 2. divisjon til eliteserien, så jeg kjente litt på det.»

«Jeg var spent på om jeg skulle merke noe til alle på tribunen. Under oppvarmingen kikket jeg meg rundt og tenkte «oi, er det så mange som kommer og ser.» Du føler du blir litt iaktatt, men under kampen så glemmer du det for du er så fokusert. Da jeg kom på banen så fikk jeg tunnelsyn og så kun banen og medspillerne på benken. Så det var deilig å kunne fjerne den ytre støyen.»

«Jeg var også med mot Oppsal men kom ikke på banen da. Det var veldig hyggelig å hilse på Lina Marie Jensen, Hanne Andve og Endre B. Fintland som har vært i Våg tidligere. Det var en rar opplevelse å spille mot de i denne settingen, men det var veldig gøy å se de igjen.»

«Det er foreløpig uavklart om jeg skal spille flere kamper for Vipers. Jeg har trent litt sporadisk med Vipers det siste året, men ikke regelmessig. Det er ingen som har klare svar pr nå om jeg skal være med på lørdag i kampen mot Follo. Våg har serieåpning mot Nærbø på lørdag, så klubbene må i så fall bli enige om hvilken kamp jeg skal spille.»

«Vi har som mål å bli topp 5 i 2. divisjon med Våg, men vi ønsker etter hvert å etablere oss i 1. divisjon. Vi har mange unge lovende som spiller på aldersbestemte landslag, så på sikt blir dette veldig bra. Akkurat nå kunne jeg ha ønsket at vi hadde en litt høyere målsetting. Jeg kunne kanskje ha ønsket å spille på et nivå opp for å utvikle meg selv, 1. divisjon ville vært ideelt.»