Oppkjøring i sommerbyen Bergen

Fullt trøkk på første treninge etter sommerferien

Endelig har jeg skjønt hvorfor jeg la håndballkarrieren på hylla i siste halvdel av forrige århundre. Viljen, jeg manglet rett og slett viljen til å satse slik som jentene og guttene i eliteserien gjør. Evnen var der, men viljen til å drive hardkjør i 1 ½ -2 timer uten stans den første halløkten etter sommerferien var rett og slett fraværende (resten av sesongen og for den del 😊).

De fleste lagene i eliteserien starter nå for fullt med oppkjøring og forberedelser til sesongstart, som er 01.september for damene sin del mens herrene starter 05.september.

Nå går det for fullt med treningsleirer, turneringer, alternative treninger og «vanlige treninger». I Haukelandshallen var to av byens eliteserielag i full trening nå i ettermiddag. FyllingenBergen og Fana startet sesongoppkjøringen «side om side» i lånt hall.

       

Her var det ingen kjære mor, men fullt kjør fra første sekund. Eller, først litt «hei og hallo» til både nye og gamle spillere, og så måtte trenerne få si sitt. Men så var det i gang. Som utenforstående hadde jeg tenkt det kanskje var litt forsiktig sånn i begynnelsen, det har jo tross alt vært ferie. Og ferie er jo avslapping, god mat og god drikke.  Men nei da, her er konkurranseinstinktet allerede på plass, Fana jentene gikk ikke av veien for å diskutere både seg imellom og med trener Erlend om hvem som kom sist og måtte ta armhevinger.

 

   

På den andre siden av skilleveggen hører du når Andreas Gjeitrem ikke er helt fornøyd med innsatsen til FyllingenBergen spillerne. Men heller ikke på denne siden ser det ut til at spillerne nettopp har hatt ferie. Her er det full fart, knall og fall og høye rop. Kort sagt så inneholdt treningen alt en trening skal inneholde nå rett før sesongstart.

Det blir spennende å følge begge lagene utover i sesongen.