Onsdagens eliteserierunde for kvinner

Og da er alle damalagene ferdig med sin serieåpning

Tertnes Håndball Elite – Molde Elite 27-22 (15-10)

Endelig seriestart for både Tertnes og Molde. Med kveldens kamp manglet det to dager på et år siden sist de to lagene møttes i Haukelandshallen. Den gang reiste Molde hjem fra Bergen med begge poengene. Mens Tertnes tok poengene da lagene møttes i Molde.

Som de god vertene de er, lot Tertnes gjestene fra Molde «få» den første scoringen. Men etter det var det slutt på gjestfriheten i Haukelandshallen. Selv om lagene fulgte hverandre et stykke på veien så lå Tertnes stort sett et og to mål foran hele første omgang.

Molde tok litt innpå i en periode av andre omgang, og var bare to mål bak på stillingen 18-16 til Tertnes. Men derifra og inn kontrollerte Tertens kampen, og vant til slutt 27-22.

Thea Stankiewicz ble tertnes beste spiller mens Mona Obaidli fikk med seg utmerkelsen BB hjem til Molde

 

Gjerpen HK Skien – Vipers Kristiansand 22-34 (10-17)

Gjerpen møtte Storhamar i første seriekamp, mens de i kamp nr to møter fjorårets ener, Vipers. Begge lag har en kamp hver, hjemmelaget ett tap mens det ble seier i første kamp for kveldens bortelag.

I kveldens kamp ble det favorittseier til gjestene fra Kristiansand da Vipers tok en tidlig ledelse. En ledelse de beholdt gjennom alle 60 spilte minutter.

Hjemmelaget kom tidlig bakpå, og slet i tillegg med en del tekniske feil.  En god Annick Lipman i Gjerpen målet greidde ikke å forhindre at Vipers sakt men sikkert økte ledelsen. Og da kampen var over stod det 22-34 i gjestenes favør.

Nevnte Annick Lipman ble kåret til Gjerpens beste spiller, mens Henny Ella Reistad nok en gang ble Vipers beste spiller.

 

Byåsen Elite – Larvik 21-28 (11-15)

Sist lagene møttes til seriekamp i Trondheim ble alle poengene med sørover til Larvik etter kampslutt. Kampen onsdag kveld var sesongåpning for begge lag. Det er mulig det var årsaken til en noe forsiktig start fra både hjemmelag og bortelag.

For det var lite med scoringer de første minuttene. Hjemmelaget stod bokført med kun ett mål mot gjestenes 4 fulltreffere etter 10 spilte minutter. Etter det fikk Larvik en liten luke og lå ett, to og tre mål foran resten av omgangen. På det meste ledet bortelaget med 6 mål men Byåsen var helt i ryggen da de en periode lå under med bare ett mål. Lagene tok pause på stillingen 15-11 til Larvik.

I andre omgang ble Larvik ett nummer for stor denne kvelden og scoret jevnt og trutt mer enn det Byåsen gjorde. Og Larvik kunne ta med seg to poeng hjem igjen etter å ha vunnet 28-21 på bortebane i sesongåpningen

Foto: Einar Kvalheim