ØIF Arendal, HK Halden og Bodø til historiske finaler i Spektrum

Larvik HK er eneste lag med cupfinale-erfaring av de fire lagene som har tatt se til finalene 30.desember. For ØIF Arendal (bildet) ble det jubel foran fulle tribuner i SØR Amfi.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Størst er kanskje prestasjonen til HK Halden, som kom fra 1.divisjon og altså er nykommer på øverste nivå denne sesongen.

Men all ære like fullt til alle de tre lagene som nå har spilt seg til sin første finale på seniornivå noensinne, og som skal få kjenne følelsen av å kjempe om en kongepokal i Oslo Spektrum.

Bodø HK skaffet seg tidlig et overtak over Haslum i Nadderudhallen, og vant semifinalen enkelt med 35-24 foran 600 tilskuere. Kampens store spiller fra Stig Tore Moen Nilsen som banket inn 14 mål for Bodø.

– Det er verdensklasse i alt han gjør i dag, både forover og bakover, oppsummerte Børge Lund like etter kampen.

Anders Røe ble toppscorer for Haslum med 6 mål.

ØIF Arendal vant 26-23 mot Elverum etter en tett og jevn duell. En fullsatt SØR Amfi fikk se Magnus Jøndal gjøre 11 mål som vertskapets toppscorer i semifinalen.

André Lindboe og Erik Thorsteinsen Toft gjorde begge 5 mål hver som toppscorer for Elverum.

HK Halden kom best ut av dramaet i Oppsal Arena. Kampen måtte til fire ekstraomganger før lagene ble skilt, etter at det både etter full tid og to ekstraomganger stod likt mellom Oppsal og HK Halden.

Men i 3. og 4.ekstraomgang var østfoldigene klart sterkest, og vant 31-28.

1391 tilskuere så Frida Nåmo Rønning gjøre 10 mål som toppscorer for Oppsal. Metter Kryger Jørgensen, Martine Kjøniksen Moen og Melanie Felber gjorde alle 5 mål hver som Haldens toppscorere.

Larvik HK var kanskje kveldens sikreste kort, men Nordstrand kjempet godt i hvert fall i starten av kampen. De 412 tilskuerne  i Bjørnholthallen så Larvik vinne 27-17.

Nerma Pandza scoret 4 mål som Nordstrands toppscorer, mens Linn Jørum Sulland banket inn 7 mål for Larvik.

Med kveldens resultater møtes Larvik – HK Halden og ØIF Arendal – Bodø i de to seniorfinalene i Oslo Spektrum 30.desember. Hvilket av lagene som rent teknisk blir hjemmelag i kampen blir avgjort senere, uten at det har stor betydning.

Vi gratulerer de finaleklare lagene med prestasjonene!

(NTH Web.red)