Ny felles kampball triller nå inn

For Postenligaen 2012/2013 innføres felles kampball i Postenligaen, og nå har vi mottatt de første to ballene.

Skrevet av NTH

Norsk Topphåndball har som kjent besluttet at felles kampball skal benyttes i Postenligaen f.o.m. sesongen 2012/2013*. 

De første ballene ankom Norge som det passer håndballen; via lufta.
Det var et eksemplar av dameballen samt en av displayballene som denne uken fant veien inn i Norsk Topphåndballs nye lokaler i Sognsveien. Hovedleveransen til klubbene vil komme i løpet av juli, og ballen er forventet å komme ut i handelen i løpet av august.

Bakgrunn
Norsk Topphåndball og Select Sport Norge har inngått en fire års avtale om leveranse av felles kampball til klubbene i Postenligaen. I tillegg til sponsorinntekter og profilering vil avtalen over de fire årene kunne inkludere over 5.000 stk kampballer til klubbene.

”Med denne avtalen viser topphåndballen at de tar ansvar og står sammen om å utvikle produktet og opplevelsene. Avtalen vil bidra til å forbedre rammen rundt arrangementene og øke synligheten av topphåndballen. Bl.a. vil den profilerte ballen være identisk med kampballene og replicaballene som selges i landets sportsbutikker” sier Hein Barthold i Norsk Topphåndball.

Steinar Felde i Select Sport Norge ser frem til å starte opp arbeidet med avtalen; ”Felles kampball er innført i et par land i Europa, men dette er første gang noe slikt skjer i Norden. Nå får spillerne anledning til å trene og spille med den ballen som i testen var best. Select vil også ta med seg arrangementserfaringer fra VM og OL”.

*Overgangsordninger for klubber som ved overgangen til 2012 hadde eksisterende avtaler på kampball.