– Normalt er det rått parti Men Glassverket gir seg ikke uten kamp

Torsdag kveld var det «bånn gass» på treningen med de siste forberedelsene for Glassverket før «Den viktigste kampen» mot Larvik i dag, fredag.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Glassverket har klare ambisjoner om å gi Larvik tøff motstand i Drammenshallen.

Kampen får en flott ramme til inntekt for kreftsaken, og det blir en helt spesiell showkamp i pausen. Kampen går under vignetten «Den viktigste kampen», og med flere viktige samarbeidspartnere i ryggen, ligger det an til å bli et av Glassverkets beste arrangementer noensinne.

Glassverketelite.no gir denne stemningsrapporten før kveldens oppgjør.

Drammmenshallen (glassverketelite.no): Med alle spillere på tå hev og herrespillere for å gi enda mer tyngde på trening, var det ekstra trøkk på treningen dagen før det braker løs.

– Ja, det var veldig bra i dag. Vi holdt høyt tempo, og det er gøy når vi får spille mot to mål. Å ha med gutter på trening er fint, for de er tøffe og gjør mye uventet. Jeg håper vi gjør mer av det, sier Jeanett Kristiansen.

Fredag møter Glassverket hennes gamle klubb Larvik. Det ser hun fram til.

– Det er alltid spesielt med første seriekamp, og det er gøy å møte gode lag. Jeg er alltid litt spent før kamp, men gleder meg mest, smiler Kristiansen.

Suverene Larvik taper nesten aldri, men det tenker ikke Jeanett Kristiansen på.

– Vi har vist at vi kan være veldig gode. Spiller vi opp mot det nivået vi hadde mot for eksempel Storhamar for to uker siden, blir vi en utfordring også for Larvik, sier hun.

Trener Kenneth Gabrielsen vet hva som bor i laget – og hva som skal til for å yppe seg mot Norges soleklart beste håndballag.

– Vi møter et lag med fantastisk gode håndballspillere. Normalt vil det være rått parti, men vi går alltid på banen for å vinne. Vi kan holde følge med Larvik, men da må alle spille opp mot sitt beste, sier treneren.

Glassverket har spilt ti kamper i oppkjøringen, hvorav åtte har endt med seier.

– Vi har forberedt oss godt og hatt minimalt med skader fram til nå. De siste par ukene har vi fått noen skader vi godt kunne vært foruten. Men det er en del av gamet, sier han.

Sissi Karlsson fikk i dag vite at hun har et delvis avrevet bakre korsbånd i høyre kne, noe som betyr tre måneder på sidelinjen. Junior Marte Langeli (17) sitter på benken mot Larvik, ettersom mer rutinerte Malene Solheim ikke er spilleklar før mot Storhamar.

– Vi er veldig glade for å ha et supertalent som Marte tilgjengelig i morgen, men vi synes det var litt for tidlig å hente henne opp permanent. Så stort press skal vi ikke legge på henne ennå, og det hadde vært dumt også for juniorlaget, selv om de har flere gode keepere, sier Gabrielsen.

Serieåpningen i år kalles “Den viktigste kampen”, og er et samarbeid mellom EB, Aktiv mot kreft og Glassverket. Overskuddet går til et nytt pusterom på Drammen sykehus.

– Alt ligger til rette for det beste kamparrangementet i Glassverkets historie. Jeg håper alle tar turen hit før de setter seg ned med fredagstacoen, smiler Gabrielsen, som alltid gleder seg til kamp.

– Kampene er det morsomme med alt slitet. Det er i kampene man får de beste opplevelsene i denne idretten, sier han.

Siste møter:
2014 25/1 T 22-35 (PL, borte)
2013 29/9 T 21-32 (PL, hjemme)
2013 23/1 T 24-33 (PL, hjemme)
2012 22/9 T 17-28 (PL, borte)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas