Norge utklasset Serbia Nora Mørk & co vant 30-18

De norske Håndballjentene sørget for en solid seier over Serbia i den siste kampen i Møbelringen Cup.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Nora Mørk ble kåret til Norges beste i en kamp der Norge ledet fra start til mål og vant 30-18.

Oslo Spektrum var fylt til randen med over 6.600 tilskuere som nesten løftet taket da de norske jentene entret gulvet. Før kampstart ble Karoline Dyhre Breivang hedret i sin 297 landskamp som gjør henne til Norges mestspillende ballspiller gjennom tidene.

De norske jentene tok initiativet i kampen fra starten av, mens serberne ble hengende lengre og lengre bak i målprotokollen. Til pause var stillingen 16-10 til Norge, og i pausen kunne tilskuerne få med seg at Håndballjentene skal spille i Umbro-drakter helt til 2021.

Etter hvilen fortsatte Håndballjentene å begeistre publikum, men fart i beina og fine kontringer, noe landslagssjef Thorir Hergeirsson var godt forøyd med.

– I dag hadde vi et delmål om å gjøre en god første omgang. I de to første kampene startet vi godt, for så å falle helt ut av konseptet vårt og ligge bak til pause. Med et solid forsvar og bra målvakt, synes jeg vi klarte denne målsettingen godt. Vi hadde bedre flyt og råere kontringer, men vi har fortsatt mer å gå på. Så er vi på gang i angrep, og vi har fått flere av spillerne med i spillet. Jeg tror de hadde en god opplevelse i dag, sier Hergeirsson.

Kampfakta: 
Norge – Serbia 30-18(16-10)
Oslo Spektrum – 6622 tilskuere

Målscorere Norge: Nora Mørk 7 mål, Camilla Herrem 5 mål, Veronica Kristiansen 4 mål, Sanna Solberg 4 mål, Stine Bredal Oftedal 2 mål, Heidi Løke 2 mål, Emilie Hegh Arntzen 1 mål, Maja Jakobsen 1 mål.

Mestscorende Serbia: Dijana Radojevic 5 mål.

Utvisninger:
Norge 5 x 2 minutter, Serbia 5 x 2 minutter.

(Tekst: Kirsten Birkeland, handball.no)