Norge mot Sverige og kampen om niendeplassen

De norske juniorgutten er best i Skandinavia

Kampen om niendeplassen og «kampen om Skandinavia». Anført av en fantastisk Robin Paulsen Haug i det norske målet vant Norge komfortabelt da de to lagene møttes i mellomrunden. Hvem er sterkest i kveld?

Med både norske og svenske supportere på tribunen ble det raskt god stemning i hallen. Spesielt hos den norske heiagjengen ettersom Norge gikk opp til 1-0 etter få sekunder. Norges målvakt stoppet det første skuddet fra svenskene, men returen gikk rett til den svenske streken som satte ballen kontant i mål.

Straffe til Norge, scoring og ny ledelse til oss etter 3 spilte minutter. De norske kantspillerne gjorde en god jobb i gårsdagens kamp, og de starter i dag der de avsluttet i går. Med scoring etter opprulling og lissepasning (for å si det fotballspråket).  Etter knappe 5 minutter ledet juniorguttene våre 4-1. Svenskene prøvde og prøvde, men kom ikke hverken gjennom eller forbi det norske forsvaret.  De norske guttene presset svenskene til å gjøre feil eller skyte utenfor.

Ny norsk straffe, og 5-1 ledelse etter 7 minutter. Også svenskene kan score, og etter 8 ½ minutt fant de en åpning og reduserte til 5-2.  De norske spilte godt angrepsspill, rullet ut til kanten, og 6-2 var i boks.

Tålmodig (om en kan bruke det ordet) angrep, flott innspill til strek, redning, norsk straffe, norsk mål.  Drøye 12 minutter var spilt av kampen og den svenske benken valgte time-out. Norge ledet på det tidspunktet 7-2.

Nydelig redning fra Robin i det norske målet og Norge fosset i angrep igjen, resultatløst sådant. Sverige kontret og vi ble litt for ivrige i returløpet og pådro oss en utvisning. Samtidig ble svenskene litt for ivrige i bytte angrep/forsvar og fikk to minutter.

Kjemperedning Norge, straffe Sverige og – (ikke uventet?) redning Norge. Etter halvspilt omgang hadde Sverige fremdeles scoret kun 2 mål. Og Norge ledet 7-2. Som økte til 8-2 og 9-2. Ny straffe til Sverige og redusering til 9-3 med 10 minutter igjen av omgangen. De norske guttene økte til 10-3 og med nok en praktredning fra Robin i det norske målet stod det fremdeles 10-3 når svenskene avsluttet angrepet. Nok en norsk scoring og svenskene tok ny time-out på stillingen 11-3 til Norge.

Den svenske målvakten plukket noen norske skudd, men det hjalp så lite da de svenske guttene ikke greidde å overliste Robin Paulsen Haug i det norske målet. Og når de måtte ty til ulovligheter for å stoppe det norske angrepet. Enda en straffe, mål og norsk ledelse 12-3. Ny svensk «ulovlighet», ny norsk straffe og 14-3.

To raske svenske reduseringer og utligning til 14-5 med to minutter igjen til pause. Den norske benken valgte å ta time-out. Fra tribunen hørtes Norge, Norge, Norge gjennom hele omgangen – de fikk belønning for ropene med scoring nr 15.

Lagene gikk til pause på stillingen 15-6 til de norske guttene.

Sverige åpnet andre omgang med å redusere til 15-7. Men med to nydelige back-hand pasninger som ente ute på kanten økte Norge ledelsen til 16-7. Som ble til 16-8, 17-8, 17-9. Det gikk fort en periode der. Norge med gjennombrudd, scoring og 18-9 ledelse.

Tøffe tak fra både Sverige og Norge, som endte med en utvisning til hvert lag + en ekstra til Norge, for munnbruk. Alt mens Norge var i angrep og økte ledelsen til 19-9. Fire spillere i forsvar gikk fint det så lenge Robin stod som han gjorde i det norske målet. Norge økte til 20-9 før Sverige reduserte til 20-10.

Nok en norsk utvisning, for å hindre svensk kontring. Men guttene i forsvar gjorde en veldig god jobb, snappet ballen og gikk rett i angrep igjen. Ny svensk redusering til 20-11 ti minutter ut i omgangen.

Norge var endelig fullt lag igjen, men ble avblåst for teknisk feil. Nok en redusering til Sverige og 20-12.

Norsk skudd, svensk redning, norsk innkast, norsk teknisk feil. Norge snappet, men ble avblåst og nytt svensk angrep. Og ny utligning til 20-13, før Norge økte til 21-13. Norsk redning, langpasning og ny scoring, 22-13 og svensk time-out og 15 minutter igjen av kampen.

Sverige reduserte, Norge skjøt i stangen og det stod 22-14. Med 10 minutter igjen av kampen redusert svenskene til 22-15 og den norske benken valgte å legge time-out kortet. Svensk «brutalitet» førte til en utvisning, norsk frikast, norsk straffe men ikke mål. Deretter nok en norsk utvisning, svensk teknisk feil, norsk langskudd, svensk redning, svensk scoring. 22-16 som ble til 23-16 med 7 minutter igjen.

Emil Kheri Imsgard kom inn i det norske målet mot slutten av kampen, og startet med redning. Sverige reduserte til 23-17 med 5 minutter igjen av kampen. Norge økte til 24-17, i en kamp der Norge hadde føringen hele kampen.

De norske guttene slapp seg litt nedpå de siste minuttene, fikk ennå en utvisning men seieren var aldri truet. Selv om svensken møtte mann mot mann i siste spilleminutt.

Kampen endte med 4 måls seier, 24-20. Thomas Boilesen ble kåret til kampens beste spiller.

Gratulerer gutter, med niendeplassen i EM, VM-klare til neste år og best i Skandinavia.