Norge mot Israel i junior EM

Det ble tøff motstand også i kveld

Norge åpnet målprotokollen og ledet 1-0 før det hadde gått 1 minutt. Deretter gikk det fort, og Israel utlignet. Norge økte til 2-1 etter 2 minutter.  Til tider tøffe tak i forsvar og Norge ble belønnet med kampens første gule kort.  Korte angrep og mange tekniske feil på begge sider og ny utligning fra Israel. Med 5 spilte minutter på klokka gikk Israel opp i 3- 2 ledelse. Og så til 4-2 ledelse, som raskt ble til 4-3 til Israel. Lange angrep fra Norge men de kommer ikke «på skuddhold» hver gang. Israel er innimellom vel tøffe i forsvar, og får en to-minutter og Norge får en scoring.  Og en til, og reduserer til 4-6 etter 10 minutter. Etter en teknisk feil fra Norge ledet Israel 7-4, men juniorgutta våre reduserte til 5-7 like etter.

Den israelske muren stopper effektivt de norske skuddene, kontring Israel, redning Norge, kontring Norge, redning Israel. Og slik gikk nå minuttene. Men ved halvspilt omgang stod det 9-5 til Israel.

Teknisk feil fra Israel, kontring til Norge, scoring og redusering til 6-9.  Utvisning til våre gutter, norsk angrep og skudd som ble stoppet av et tett forsvar, neste skudd ble stoppet av den israelske målvakten. Men ingen mål imot i utvisningsperioden. Godt jobba!

Gjennombrudd fra Israel, redning Norge, straffe Israel. Scoring og 7-10 til de blåe motspillerne våre. Israel gikk opp til 11-7 på straffe. Med fem minutter igjen av omgangen reduserte Norge til 8-12  og så 9-12, men Israel fosset gjennom det norske forsvaret ikke lenge etter og økte til 13-9. Norge ble igjen for tøffe i forsvar og fikk en ny to-minutter og det ble ny Israels scoring. Men vi fikk inn ennå en redusering og kunne gått til pause på stillingen 14-10, men Israel greide å score rett før 30 minutter, så pauseresultatet ble 15-10.

Andre omgang startet som den første slutte, med mål til Israel. Og mål til Norge like etterpå. Mål til Israel, feil bytte Israel og tominutters utvisning.  Men Israel scorte igjen og det stod 18-11 i favør Israel, 19-11, 19-11, 20-11. Nok en utvisning til Israel, norsk skudd som førte Israels målvakt ut på leting etter ballen, norskt målvakts bytte, norsk utvisning, norsk redning. Ny norsk scoring og redusering til 20-12 etter drøye 7 minutter av andre omgang.  På stillingen 21-15 valgte Israel å ta time-out etter drøyt halvspilt omgang. Israel avsluttet angrept med scoring, Norge gikk raskt i angrep og reduserte til 22-16. Men igjen kom vi på etterskudd i angrep og fikk nok en to-minutter og påfølgende straffe, 23-16.

Norskt gjennombrudd, skudd midt på Israels keeper, retur, scoring Norge. Kampen var inne i de siste 10 spilleminuttene og Norge var inne i god periode. Israel ledet imidlertid med 5 mål, 26-21. Ny norsk redusering, 22-26. Guttene jobbet godt i forsvar og Israel slet med å komme gjennom og avsluttet med teknisk feil Som de norske juniorene ikke greide å omsette til noe. I stedet ble det ny israelsk scoring.  Og ny norsk redusering til 23-27. Israel tok timeout med drøye 3 minutter igjen av kampen.

Så ble skjermen svart i noen sekunder…. og da la Israel på til 28-23.  Norge økte til  24-28 mens  Israel igjen økte til 29-24. Og til 30-24 med knappe minuttet igjen av kampen. De norske guttene redusert en gang til før kampslutt, men Israel vant til slutt 30-25.