• Foto: Skjermdump fra TV3

Norge banket Slovenia i VM’s andre kamp

Debutanten ble helten i dagens VM kamp i Japan

Slovenia – Norge

Mandag formiddag (norsk tid) møtte Norge Slovenia i VM-kamp nr to. Dette var spådd å bli en langt tøffere kamp enn åpningskampen mot Cuba sist lørdag.

Slovenia møtte Nederland i sin åpningskamp og noe overraskende for de fleste eksperter vant Slovenia kampen ganske klart. Sluttresultatet ble 32-16 etter at Slovenia ledet 15-14 til pause.

Marit Røsberg Jacobsen satte fart, fikk ballen og 1-0. Silje Waade kopierte like etter og det stod 2-0.  En perfekt start på kampen. Og med Silje Solberg i form ledet de norske jentene 1-2 etter få minutter.

Etter de gode åpningsminuttene stemte det ikke lenger helt for de norske jentene. Det ble for mange feil, og Slovenias Ana Gros fikk slippe altfor lett til. Etter tyve minutter ledet Slovenia 9-7, der nevnte Gros stod for 6 av Slovenias mål så langt.  Men så løsnet det noe og etter 25 minutter utlignet Ingvild Kristiansen Bakkerud til 11-11. Før samme Bakkerud tok sats og satte inn norsk ledelse med 11-12.

Slovenia fikk inn en straffescoring, hvert av lagene fikk en utvisning, Malin Aune satte inn 12-13 og med de norske jentene ett mål foran tok lagene pause. Så langt i kampen hadde alle spådommer slått til, dette var noe helt annet enn møtet med Cuba.

To mål foran var en god start på andre omgang, 100% redning fra Silje Solberg, utvisning på Camilla og scoring i undertall. Og det ble en veldig tidlig time-out for Slovenia etter kun knappe to minutters spill. Det stod 12-15 til Norge, men så kom en suser fra Ana Gros og med sin scoring nr 9 reduserte hun til 13-15. Men Norge hadde en debutant ved navn Ingvild Bakkerud som banket inn 13-16 til Norge. Og med sitt femte mål for dagen satte hun inn 13-17 etter en flott Silje Solberg redning.

Det var et helt annet norsk lag som var på banen i andre omgang. Det som ikke stemte i første omgang stemte så til de grader i andre. 14-19 etter syv minutter med Bakkerud scoring nr seks (om vi har kontroll på tellingen). Etter ti minutter i første omgang lå Norge under med to mål, ti minutter ut i andre omgang ligger Norge foran med seks mål. Jentene var tilbake der vi liker å ha de, i føringen av kampen. 15-23 til Norge med en halv omgang igjen.

Resten av kampen gikk det meste Norges vei der jentene gjorde jobben og vel så det. Nå var det bare spørsmål om hvor stor seieren kom til å bli. Da sluttsignalet gikk hadde Slovenia «gitt opp», Norge hadde 36 mål og Slovenia 20.

Silje Solberg ble velfortjent «Player of the match».