Nok en seier til juniorjentene

Greit gjennomført kamp mot Montenegro i kveld

Da juniorjentene tok VM gull i 2010, møtte de dagens motstander Montenegro i semifinalen. Den gang vant de norske jentene komfortabelt 26-16 etter å ha ledet 11-10 til pause. Montenegro ble den gang nr 3 etter å ha slått Sør-Korea i bronsefinalen.

I årets VM slo Montenegro Portugal 30 -23 i sin første kamp mens Norge på sin side vant 25-20 over Brasil.

Med et taktfast norsk publikum i ryggen tok jentene raskt ledelsen over Montenegro. Mye god håndball, fart og mål. Stangskudd og en og annen teknisk feil forekom, fra begge lag. Jentene gikk til pause med en komfortabel 15-10 ledelse til Norge.

Litt klabb og babb i starten av andre omgang. Tettere forsvar hos Montenegro og ikke fullt så presise avslutninger fra de norske jentene og etter 5 minutter har Montenegro scoret 3 ganger mot norges ene mål. En tanke hardhendt behandling av en av montenegros angripereresulterte i en tomiuntter for Norge. De greide likevel å øke ledelsen fra 16-14 til 18-14 i denne perioden. Kun minutter senere fikk Norge nok en to-minutter og Montenegro fikk straffe. Og kunne redusere til 19-15. En stilling som videre gikk til 19-16 og 20-16, for å ved halvspilt andre omgang vise 21-16 til Norge.

Gjengen på tribunen fortsatte med «Norge, Norge, Norge.»  Og lagene ute på banen fortsatte å score. Det vil si, i den grad de to lagene slapp motstanderne til i eget forsvar. Det var til tider tett og ugjennomtrengelig på begge sider av banen.

De norske jentene demonstrerte i går at de har tempo i kroppen, også i kampen mot Montenegro fikk de vist fram at kan løpe. Løpe og score mål.  Men de er heller ikke fremmed for å demonstrere flotte innspill til strek, distanseskudd, langpasning fra målvakt, satsing og scoring fra 9-meter. Og plutselig står det 29-19 til de norske jentene.

Ved fulltid viser tavlen 31-20 til de norske juniorjentene. Vel blåst med kamp nr 2.  Nå er det en dags hvile, før Portugal venter på lørdag.