Nest siste runde for kvinnene – og sluttspillet for menn starter

Onsdag 29.mars byr på en rekke fine kamper.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

I GRUNDIGligaen kvinner er det nest siste runde som står på programmet. Det vil si, Vipers avslutter med sin 20 og siste tellende runde for sesongen, ettersom Halden ikke fullfører sesongen. Sola har spillefri i det laget var satt opp mot Halden denne onsdagen.

Dermed vil Vipers være ferdigspilt på 2.plass uavhengig av utfall i kampen mot Larvik, mens de øvrige lagene vil runde 20 kamper neste onsdag.

For 29.mars ser kampoppsettet slik ut i GRUNDIGligaen kvinner:

1800: Larvik – Vipers Kristiansand i Boligmappa Arena
1800: Tertnes – Stabæk i Haukelandshallen
1800: Glassverket – Byåsen i Drammenshallen
1830: Rælingen – Oppsal i Marikollhallen
1830: Gjerpen – Storhamar i Skienshallen

Glassverket – Byåsen er ukens hovedkamp på Eurosport Norge med sending fra kl 1845. Vinneren her fester et grep om bronsemedaljen før serievaslutningen.

Gjerpen har tre poeng ned til kvalikplassen, og sikrer derfor plassen i divisjonen med seier her. Taper Gjerpen blir det en thriller til slutt – forutsatt at Stabæk gjør sin jobb og vinner mot Tertnes.

Plassene 5. – 9. er fortsatt ikke avklart. For Oppsal (7.plass), Sola (8.plass) og Gjerpen (9.plas) er det fortsatt en kamp om å sikre sluttspill.

Det som derimot er klart, er seriemesterskapet (Larvik), sølvet (Vipers) og nedrykk (Rælingen). Larvik får forøvrig sine gullmedaljer utdelt etter kampen onsdag kveld.

I sluttspillet for menn starter kvartfinalene med dette oppsettet 29.mars:

1800: Bækkelaget – Bodø i Oppsal Arena
1800: ØIF Arendal – FyllingenBergen i SØR Amfi
1830: Elverum – Drammen i Terningen Arena
1830: Haslum – Kolstad i Nadderud Arena

Reglene er enkle; vinneren av kampen leder 1-0. Første lag til å ha to seiere i en serie på inntil tre kamper, er videre til neste runde.

Vi gleder oss til stor spenning i ulike arenaer i kveld! Du følger hver ballbehandling på handballtv.com, men aller helst i en arena der det virkelig skjer!