Nærbø med ett nytt steg bort fra nedrykksstriden

Kolstad fremdeles uten seier i 2019

Nærbø – Halden Topphåndball

Og der er kampen i gang 😊. Nærbø i blått og Halden i hvitt, og to minutter er gått da det vanker en to-minutter til Nærbø. Og påfølgende scoring til Halden. «Som vanlig» tar Nærbø ut målvakt og legger opp til et langt angrep med «full angrepsrekke», det blir scoring og utligning. Nærbø jobber godt i forsvar, ser nesten ut som tre-tre gruppering. De ødelegger for Halden så pass at de etter 6 minutter kan gå opp til 4-2 ledelse.

Gode streker lager ofte åpninger i forsvar, får gode innspill og dertil scoringer på begge sider. Elleve minutter spilt og hjemmelaget leder 7-6. Taktfast klapping fra publikum, kanonkule og 8-6. Noe slurv fra Halden resulterer i teknisk feil, kontring og tre måls ledelse til Nærbø. Etterfulgt av en glimrende dobbelredning av Nærbø sin målvakt 😊. Ved halvspilt omgang ligger jærbuene fire mål foran, 10-6. Og gjestene fra øst tar time-out. Og setter deretter inn sitt mål nr syv. Og så følger Halden mål nr åtte og nr 9 like etter. Det må en kalle god effekt av time-outen. Med en flott flyver fra hjemmelaget står det 12-9 etter drøye 18 minutter. Tre minutter senere har gjestene tatt ytterligere innpå og det står 12-11 til hjemmelaget. Før Halden nok en gang utligner med knappe 8 minutter til pause. Og Nærbøbenken legger time-out kortet.

Scoring Halden, scoring Nærbø, utvisning Halden. Og fremdeles likt, 13-13 og knappe fem minutter til pause. Lagene gikk til pause på stillingen 18-16 til hjemmelaget.

Gjestene kick-starter med scoring og redusering, før det blir straffe og mål til hjemmelaget. Haldens nr 44 fikk sin utvisning nr to etter 2 ½ minutt av andre omgang. Det ser ut til å gå litt å stå for Halden, som etter fem minutter kun har laget ett mål i andre omgang. Mens Nærbø står med tre scoringer så langt.

1190 tilskuere i Nye Loen Nærbø får se et glimrende innspill til streken, men det ble redning fra Halden sin målvakt. Nærbø er stadig ett skritt og to foran gjestene, og ved (nesten) halvspilt omgang leder de igjen med tre, 26-23.

Flott redning fra Nærbø, kontring, flott innspill til strek og 30-25 ledelse til hjemmelaget med gode 12 minutter igjen av kampen. Halden legger seg ut i 5-1 forsvar og forstyrrer såpass at Nærbø gjør feil, Halden kontrer og reduserer til 26-30. Og hjemmelaget tar time-out.  Halden fortsetter med 5-1 forsvar, kontrer og blir møtt med nok en glimrende redning fra Nærbø sin side.

Med fem minutter igjen varter Nærbø sin målvakt opp med nok en redning, og det står 32-28 til hjemmelaget.

2 ½ minutt igjen og Halden møter langt ute, men Nærbø sine unge gutter finner ut av det og legger på til 36-30. Kampen endte til slutt 38-31. Og to nye poeng til Nærbø, og med det et langt skritt vekk fra nedrykksstriden.

Kolstad – Runar Sandefjord

Hjemmelaget gikk rett opp i føringen, men gjestene kom fort etter og utlignet. Før Kolstad med en legger lobb fra kanten økte til 2-1 etter kun to spilte minutter av kampen. Men Runar gir ikke ved dørene og utligner – igjen. Runars målvakt redder kampens første straffe, men kan likevel ikke hindre at hjemmelaget øker først til 3-2 og så til 4-2. Runars kantspiller snakker på seg et gult kort på vei «hjem», litt klabb og babb i Runars forsvar og det står 5-2 til Kolstad. Runar ligger 6-0 i forsvar, men greier ikke å hindre Kolstad scoring(er).  Skudd og retur, og hvem er først på ballen (ev innenfor streken ?). Kolstad beholder ballen men resultatløst angrep denne gangen.  Men ikke neste gang, og ved halvspilt omgang står det 8-5, før Runar kick-starter og reduserer til 6-8. Runars målvakt stopper nok en straffe, og nok ett skudd. Runar med en spiller utvist tar ut keeper, Kolstad kontrer og leder så med tre. Redning fra Kolstad, kontring Kolstad, og et flott returløp fra Runar. Kolstads straffe nr tre gikk i mål, og Runar tok time-out på stillingen 10-6 til hjemmelaget.

Med fem minutter til pause la Kolstad time-out kortet på stillingen 10-8, og en stund siden sist hjemmelaget scorte. Men time-outen ser ut til å virke, Kolstad la på til 11-8 like etter. Og deretter til 12-8. Time-outen gjorde virkelig susen, 13-8 to minutter før pause. Og nok en redning fra Kolstad sin målvakt. Lagene kunne gått til pause på stillingen 14-8, isteden blir det sju-meter til Runar og to-minutter til Kolstad i siste sekund. Så pause resultatet ble 14-9 til hjemmelaget.

Runar starter omgangen med scoring og redusering til 10-14, for så å følge opp med nok et mål og ny redusering til 11-14. Alt i løpet av drøye to minutter. Fem minutter gikk det før Kolstad satte sin første scoring etter pause, og gikk opp til 15-11. Så fulgte «som perler på en snor» scoringer fra begge lag, slik at det ved halvspilt omgang stod 20-18 til hjemmelaget. Runar spiste seg stadig nærmere og ved 15 ½ minutt utlignet gjestene til 20-20. Og tid for time-out til trønderguttene.

Straffe til hjemmelaget, utvisning til bortelaget, ledelse til hjemmelaget, redusering til bortelaget. Brytekamp på streken, og sikkert litt «munnhuggeri» i tillegg, Kolstad bygger opp angrepet og scorer fra kant. Gjestene utligner og er fullt lag. Ti minutter til full tid og Runar går opp til to-måls ledelse 24-22. Runar får en spiller utvist, straffe til Kolstad, redning fra Runar, redning Kolstad. 7 minutter igjen og redusering til Kolstad 23-24, og ny redusering og 24-24. Men her går det fort, Runar går fra igjen og leder 25-24 med 5 ½ minutt igjen. Og de tar time-out.

Runar har satt 10 mål på 11 minutter i andre omgang 😊. Ny straffe til Kolstad – raskt tatt og mål. Og tilbake til start…. uavgjort 25-25 med fem minutter igjen av kampen. Ny redning av Kolstad, som går raskt i angrep, de bruker tid og bygger tålmodig opp. Får frikast, kaster ball, bryter gjennom og scorer. Like før de blir avblåst for passivt setter Runar inn (enda en) utligning. Teknisk feil fra hjemmelaget fører til kontring for Runar, og 27-26 ledelse til laget fra Sandefjord. Dermed velger Kolstad å legge time-out kortet – det er 1 ½ minutt igjen. Nå er hjemmelaget avhengig av en scoring for å fremdeles kunne henge med i medaljekampen. Det ble isteden dobbelredning til Runar, som rutinert tar sin siste time-out. Med 45 sekunder igjen å spille.

Kolstad møter mann mot mann, men Runar får inn nok en scoring og begge poengene blir med på flyet sørover. Kampen ender til slutt med 28-27 seier til Runar.