Nabo oppgjør i junior EM

Robin Paulsen Haug ble banens beste også i kveld

Klappet og klart for nabooppgjør mellom Norge og Sverige i Junior EM. Før dagens kamp ledet Sverige gruppe III med 2 poeng mer enn Norge.

Lagene følte seg litt fram, og det tok tid før det første målet kom. Først etter drøye 3 ½ minutt scoret Sverige 1-0- Så fulgte det tett 1-1, 2-1 til Norge og så 2-2.  3-2 til Norge og utligning til 3-3 etter 7 minutter.  Straffe til Sverige, scoring og 4-3 til naboen fra øst.

Teknisk feil på Sverige, kontring til Norge og frikast Norge. Lekker lobb fra Norge og utligning til 4-4. Ny straffe til Sverige og ny ledelse 4-5, Norge raskt i angrep og enda en scoring til oss, og 5-5 på måltavlen.

Sverige fikk et lite overtak og ledet 7-5 over de norske guttene etter halvspilt omgang.  Et mål til på begge sider av banen og 8-6 til Sverige. Teknisk feil Norge, kontring Sverige og en glimrende redning av Robin Paulsen Haug i det norske målet.

God norsk periode, flere redninger og en scoring, Med 10 minutter igjen av første omgang reduserte Norge til 7-8. Det var perioder med tøffe tak i begge forsvar for ingen av lagene ville tape duellene. Norge utlignet til 8-8 knappe 5 minutter før pause. Så fulgte et nydelig norsk angrep som ble  avsluttet med scoring og ledelse 9-8 til Norge. Sverige valgte å ta time-out med 4 ½ minutt igjen av omgangen. Nye scoringer på begge sider og 10-9 til Norge. 11-9 med to minutter til pause og reporternervene nærmet seg optimistiske. Et minutt før pause tid ledet vi 12-10 og den norske benken valgte time-out. Denne ledelsen holdt seg til pause.

God start og rask scoring fra Norge etter pause, guttene ledet med tre mål før det hadde gått to minutter av omgangen. Norges målvakt fortsatte å stoppe de svenske skuddene. Den svenske lagledelsen protesterte på seg et gult kort og Norge scorte nok en gang. Robin Paulsen Haug i det norske målet reddet «som vanlig», guttene gikk i angrep og avsluttet med et flott mål fra kanten. Sverige tok timeout på stillingen 15-10, 5 minutter ut i omgang og ingen mål så langt etter hvilen.

Teknisk feil Sverige, kontring og ledelse 6 mål til Norge. 6 ½ minutt av andre omgang var spilt før svenskene fikk sitt første mål og kunne redusere til 16-11. Svensk utvisning og norsk scoring, svensk stangskudd og to minutter til Sveriges lagleder. Norge ledet 17-11 og det var spilt 8 minutter av andre omgang. Ny norsk scoring, og mye diskusjon mellom delegater, dommere og lagledere.  Sverige fikk ennå en utvisning og et annullert mål. Mens Norge fortsatte å spille god håndball og å score mål. 10 minutter ut i omgangen hadde Norge scoret 7 mål og Sverige ett. En teknisk feil fra Norge førte til Svensk kontring, men gutten løp glimrende retur og kontringen endte ut i et frikast.

Mye godt spill gledet helt tydelig den norske gjengen på tribunen. Norge, Norge, Norge hørtes gjennom hele kampen. Etter nær halvspilt omgang fikk Sverige sitt mål nr to i andre omgang og Norge fikk en utvisning. Svenskene reduserte til 19-13 Norge tok ut målvakten, Norge gjorde en teknisk feil men svenskene greidde ikke å utnytte at det norske målet stod tomt. I første omgang.  Det ble på nytt konferert med sekreteriatet og norges spiller nr 7 fikk rødt kort og Sverige fikk straffe. Men vi har Robin Paulsen Haug i mål, og han reddet.

Også Sveriges målvakt hadde gode redninger. Men vi har gutter som tok returen, nytt angrep og mål.  Nå ble det vel tøffe tak fra de norske guttene. Utvisning nr 3 på kort tid, men heldigvis så stod nok en gang Robin glimrende bakerst. Og med 10 minutter igjen av kampen har svenskene kun scoret to mål i andre omgang, mot Norge sine 8.

Ny norsk utvisning, og en periode med kun 4 utespillere på banen. Sverige reduserte til 20-14. Norge fikk en spiller tilbake, begge målvaktene reddet og Norge ledet fremdeles med 6 mål. Svenskene prøvde å utnytte at det norske målet stod tomt, men det ble langt utenfor og Norge kunne gå i angrep med fullt lag.

De norske guttene jobbet veldig godt i forsvar og med en veldig god målvakt bakerst begynte en å tro på seier over Sverige i dag. Kom egentlig ut av tallet på redninger fra Robin Paulsen Haug. Og når guttene satte inn 21-14 drøye fire minutter før full tid steg optimismen ytterligere.

Svenskene tok timeout 3 minutter før slutt på stillingen 22-14 til Norge men vi kunne allerede nå si Grattis gutter, dere vant i dag og. Sluttresultatet ble 23- 16.

Og Robin Paulsen Haug ble nok en gang kåret til banens beste spiller. Gratulerer.