Nå skjer det!

Herrene avslutter seriespillet

I dag skal alt avgjøres. Det eneste vi vet med sikkerhet er at Drammen har tatt bronse, Haslum skal ut i kvalik, og Falk Horten og Bodø spiller sesongens siste elitekamper i dag. Resten blir avklart med avkast klokken 18:00 i kveld. Elverum og ØIF Arendal kjemper om det gjeve gullet, og den største hjemmebanefordelen i sluttspillet. Runar og FyllingenBergen har i dag like mange poeng på 4. og 5. plass.

Plassering 1-4 på tabellen vil gi hjemmebanefordel i sluttspillet, mens plass 5-8 vil bli valgt av de 4 over. Den av lagene, Runar og FyllingenBergen, som vinner sin kamp i kveld vil ta 4. plassen. Skulle begge vinne, få uavgjort eller tape, vil Runar få 4.plassen på innbyrdes oppgjør.

Fra dagens tabellen, på 7-9 plass, er det fortsatt åpent. Kolstad (20p), BSK (19p) og Halden (19p). Det er kun ett poeng som skiller mellom lagene og det er mye dersom-at for at alt skal gå gjennom til sluttspillet. Lagene må først og fremst vinne sine egne kamper, så kan de begynne å se på lagene rundt seg, og deres resultater. Seier for Kolstad vil gi plass i sluttspillet uavhengig av hvordan de andre kampene går, dersom de skulle avgi poeng er de avhengig av at BSK eller Halden også avgir poeng. Ved seier i egen kamp vil BSK og Halden vil være avhengig av at ett av lagene her avgir poeng for å kunne ta plass i sluttspillet. Dersom både BSK og Halden vinner sine kamper, men Kolstad taper sin kamp, er det Kolstad som ender på den bitre 9.plassen. Nærbø (21p) ligger i dag på 6.plass, men er uansett utfall sikret plass i sluttspillet da de har Halden på innbyrdes oppgjør, og kan ikke havne på en eventuell 9.plass, utenfor sluttspillet.

 

Dagens kamper, alle kamper starter kl18:00:

Bodø – Halden

Haslum – Runar

Kolstad – Falk Horten

Drammen – Nærbø

Bækkelaget – FyllingenBergen

Elverum – ØIF Arendal (sendestart 17:45 på TV2 Sport 2/Sumo)

kampene ser du på Direktesport.no

 

Damer:

16:00 Fredrikstad – Vipers

17:30 Larvik – Byåsen

18:00 Molde – Tertnes

18:00 Oppsal – Rælingen

18:00 Gjerpen – Storhamar

18:00 Fana – Skrim Kongsberg

 

I dag avgjøres også serien for herrene i 1.divisjon. Der St. Hallvard er klar for Eliteserien. Både Nøtterøy og Follo HK kan ta 2.plassen og direkte opprykk, Nøtterøy trenger kun å vinne egen kamp, Follo er avhengig av seier for seg selv og tap hos Nøtterøy. Kampen for kvalik-plassen, og laget som skal møte Haslum, blir da mellom Nøtterøy, Follo (avhengig av hvordan deres kamper går) og Sandefjord. Aldri før har tabellen vært så jevn, svaret får vi senere i dag.

17:30 Nøtterøy – Sandnes (vises på direktesport.no)

17:30 Lillestrøm – Follo HK (sendes på Oblad.no)

 

 

 

Valg av kvartfinaler i sluttspillet