Mye mål og tette kamper i søndagens elitehåndball

Hjemmeseier, borteseier og uavgjordt

Runar Sandefjord – Falk Horten 33-25 (18-10)

Lagene fulgte hverandre mål for mål, eller var det minutt for minutt, i det første kvarteret av kampen. Deretter sa hjemmelaget takk for følget i denne omgang og stakk ifra gjestene fra Horten.  1 ½ minutt før pause ledet hjemmelaget 17-9. Lagene nettet så en gang hver, og de gikk til pause med 18-10 ledelse til Runar Sandefjord.

Etter pause gikk det fort i Sandefjord. Etter 3 ½ minutt var stillingen 21-11 og allerede på dette tidspunktet så det ut til å gå hjemmelagets vei (selv om vi er vel vitende om at det er farlig å si i en håndballkamp).

Med 10 minutter igjen av kampen viser måltavlen 30-22 til Runar.  Fem minutter senere var stillingen 31-24 til hjemmelaget, men det er tydelig at gjestene på ingen måte har tenkt å gi seg. Likevel, da kampen var over stod det 33-25 til hjemmelaget.

Bodø – Elverum 28 – 32 (16-17)

Etter halvspilt omgang i Bodø lå det an til en liten «sensasjon», hjemmelaget ledet da 11-10 over de fjorårets mesterlag. Lagene fulgte hverandre og byttet på å lede med både 1, 2 og 3 mål. På ledelsen 11-10 til hjemmelaget tok bortelaget time-out, og den ble «betalt» i scoring og utligning, deretter fikk Elverum puttet nok et mål og plutselig stod det 12-11 til gjestene fra Østerdalen. Omgangen fortsatte å vere tett, og til pause stod det 17-16 til gjestene.

Elverum startet scoringballet etter pause og med Bodø ett og to mål etter. Etter 10 minutter fikk Elverum derimot en liten luke og ledet 21-18. Luken ble ikke så veldig mye større utover i omgangen, men bortelaget greidde å holde vertene på en to til tre måls avstand sånn jevnt over utover i omgangen.Bodø gav Elverum kamp til døren, men gjestene ble for sterke og kunne reise hjem med to poeng og seier 32-28.

 

Kolstad – FyllingenBergen 30-23 (16-12)

Kolstad kom best i gang i kampen mot FyllingenBergen, og ledet 5-2 før det var gått 9 minutter av kampen. Noen få strakser senere stod det 7-3 i favør hjemmelaget. Bergenserne «tok seg sammen», kom opp i ryggen og etter knappe 20 minutters spill var de bare ett mål bak, 9-8. De siste 10 minuttene av omgangen var hjemmelaget et par skritt foran hele veien og kunne gå i garderoben med en fire måls ledelse, 16-12.

FyllingenBergen startet med å score en, Kolstad svarte med å score to. Og det stod 18-13 til hjemmelaget etter kun få minutter av andre omgang. Tøffe tak i de første 10 minuttene i Trondheim, begge lag med både utvisninger og scoringer. Etter 10 minutter ledet hjemmelaget 20-15 over gjestene fra Bergen. Kolstad tok time-out 10 minutter før full tid og på ledelsen 24-20. Kunne bergenserne nok en gang komme sterkt tilbake mot slutten av en kamp? Plutselig var ledelsen til hjemmelaget kun på 3 mål. Men bergenserne kom ikke nærmere, og da sluttsignalet gikk stod det 30-23 til hjemmelaget

 

Bækkelaget – ØIF Arendal 29-31 (14-13)

ØIF Arendal hadde tatt turen til hovedstaden og møte med Bækkelaget. Det ble en tett førsteomgang, der lagene vekslet på å lede og å utligne. Hjemmelaget kunne gå til pause med et ørlite overtak da de ledet 14-13 idet pausesignalet gikk. De scoret med 1 ½ minutt igjen, gjestene fikk straffe men greidde ikke å lure ballen i mål 15 sekunder før pause.

Andre omgang hadde kun vart i 25 sekunder da ØIF Arendal utlignet, og scoringene  kom som «perler på en snor». Fra begge lag 😊. Og slik fortsatte omgangen, men med den forskjellen av gjestene etter hvert fikk en aldri så liten luke. Og med sju minutter igjen å spille ledet sørlandslaget 29-25, og hjemmelaget tok time-out.

ØIF Arendal rodde kampen i land og vant til slutt 31-29. Og er fremdeles på tabelltoppen.

 

Halden – Nærbø 25-25 (14-12)

I Halden tok gjestene fra Jæren kommandoen og ledet 6-4 etter halvspilt omgang. Bare minutter før ledet de 6-3, hjemmelaget tok time-out og satte sin fjerde scoring like etter. Siste halvdel av omgangen ble tett mellom de to lagene, og de gikk til pause på stillingen 14-12 til hjemmelaget.

Hjemmelaget skrudde opp scoringstempoet i starten av andre omgang, og brukte kun få minutter på å legge på til 18-13. Nærbø samlet seg og tok litt innpå og etter knappe 8 minutter var stillingen 19-17 til Halden.

Med knappe tre minutter igjen å spille er hjemmelaget fremdeles i ledelsen, 25-24. Ett minutt igjen, Steffen Stegavik utligner til 25-25 og Halden velger time-out. Halden roter bort ballen og Nærbø går i angrep og benken tar time-out. Skuddet går utenfor og det blir poengdeling i Halden i kveld.