Mye hviler på Davidsen Får støtte av en 19 åring fra Arendal

Tertnes gikk inn i sesongen med bare en målvakt i troppen, Marie Davidsen (bildet).

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Mye ansvar hviler dermed på den relativt unge målvakten.

Davidsen fylte 21 år i august, og rykket opp som førstevalg i mål da Sakura Hauge dro til Vipers.

Allerede i første kamp mot Storhamar viste Marie Davidsen solide takter. Ja hun ble sågar stemt frem som en av de beste spillerne på Tertnes blant publikum på HåndballBørsen, bare passert av Maren Roll Lied og Stine Skogrand.

Nå har Tertnes supplert troppen med 19 år gamle Malin Lindal Olaussen fra Arendal.  Sørlendingen vil gi viktig sparring for Marie Davidsen på treningene, samtidig som det også gir rom for pustepauser i kampene.

– Fordelen er at hun virker bra trent fysisk. Jeg tror hun kan få ganske bra fremgang på kort tid, men det er klart det er forskjell på eliteserien og 2. divisjon, sier Tertnes-trener Tore Johannessen om sin nykommer Olaussen.

Selv er 19 åringen fullt klar over at hun blir andrevalget i år, og skal jobbe for å gi sin kollega Davidsen best mulige arbeidsforhold.

– Jeg er med dette året for å utvikle meg – bli bedre og prestere på høyt nivå i eliteserien. Dette er ikke en sesong der jeg kjemper om å få spille, sier Lindal Olaussen, som kombinerer håndballsatsingen med biologistudier i følge BergensAvisen.

Olaussen (lille bildet under) er med i troppen i Tertnes sin kamp mot Vipers i kveld. Så får tiden vise om hun også får prøvd seg.

(NTH Web.red)