Monica Iversen skifter beite

Jubelen stod i taket i garderoben da spillerne fikk vite at Monica Iversen blir Glassverkets nye assistenttrener.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Glassverket-spillerne nærmest kastet seg over Monica Iversen i garderoben i Rakkestad da Geir Oustorp opplyste at hun blir ny assistenttrener.

– Hehe, det startet i hvert fall lovende. Det var veldig hyggelig at de var så positive, så får vi se om de synes det samme etter hvert, ler Monica Iversen.

Spillerne hadde bare gode ord å si om offentliggjøringen, som kom rett etter at Halden var slått 27-20 og Glassverket klatret opp på sølvplass på tabellen.

– Monica er helt gull. Dette tror jeg alle synes er kjempestas. Hun kan mye, kjenner oss godt og er en veldig hyggelig person. At det ble satt pris på, det så vi jo på jubelen i garderoben, sier Trine Bronsta.

– Hun er en stor ressurs, har masse omsorg og er en veldig empatisk person. Vi er kjempeglade for å ha henne med oss videre, legger Charlotte Aasbø og Pia Narvesen til.

Og trener Geir Oustorp fikk akkurat den assistenttreneren han håpet på.

– Jeg er naturligvis veldig godt fornøyd. Hun er den mest rutinerte spilleren vi har og kjenner både klubben og spillerne ut og inn. Vi blir et kjempegodt team og hun har naturligvis også noen kvaliteter som ikke jeg som gutt har, sier han.

Iversen varslet om at hun legger opp etter denne sesongen for noen uker siden. Men hun er allerede gira på å få prøve sin nye «hatt».

– Det blir moro. Det blir en annen rolle, men jeg gleder meg. Det var egentlig perfekt å få den muligheten nå. Jeg hadde ikke lyst til å slutte helt med håndball, sier hun,

Men hvordan blir hun egentlig som trener? Selv kan hun ikke svare på det, ennå.

– Vet du hva, det synes jeg er vanskelig å si. Det er første gang jeg går inn i en sånn rolle. Men jeg har hatt mange gode trenere, så jeg håper jeg har lært litt av dem, og så har jeg jo litt fartstid på banen som jeg kan bidra med erfaring fra, sier hun.

Litt spesielt blir det at Monica Iversen i sin første trenerjobb kommer til å bli trener for søsteren Marianne, som har vært spillende assistenttrener i Flint i mange år.

– Det blir i hvert fall ikke et problem. Jeg er bare veldig fornøyd med at hun kommer til Glassverket. Hun kan mye, og at vi har en spiller som faktisk har trenererfaring ute på banen blir en ressurs for oss. Det gir oss jo en ekstra dimensjon, sier Iversen.

Selv om Iversen nå ivrer etter å prøve trenergjerningen, så var imidlertid ikke svaret umiddelbart ja, da Oustorp spurte.

– Det er jo helt nytt for meg, så jeg måtte tenke litt på om jeg i det hele tatt trodde jeg kunne beherske en sånn rolle. Men nå er jeg veldig glad jeg får være med og bidra videre i en klubb jeg har vært i så lenge, sier hun.

– Hun hadde varslet at hun ikke ville være mye i hallen, men sånn det ser ut nå vil vi få se mye til henne likevel, smiler trener Geir Oustorp.

Av Peter Tubaas