Mer jubel for Blanco? Larvik viser muskler i Europa

Isabel Blanco og Larvik kan lørdag ta sin sjette strake seier i gruppespillet i Champions League.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Av de 16 lagene i gruppespillet, er det bare Larvik og Györ som ikke har avgitt poeng i de fem første kampene.

Det setter de to storlagene i en unik posisjon før hovedrunden, i det lagene før helgens runde fortsatt har mulighet til å ta med seg full pott inn i de neste kampene.

Skjer det, vil utgangspunktet for en kvartfinaleplass i turneringen være meget godt allerede før kampene i hovedrunden tar til.

Lørdag kveld spiller Larvik den siste kampen i det innledende gruppespillet. Motstander i Arena Larvik er Lublin, som før runden er på siste plass i gruppen. Imidlertid har Metz og Lublin like mange poeng på 3. og 4.plass.

Men dersom Baia Mare slår Metz fredag kveld, vil Lublin uansett utfall i Larvik være på 3.plass på grunn av innbyrdes mot Metz.

Utfallet i fredagens kamp vil derfor være av betydning for Lublins innstilling i kampen lørdag, og duellen i Larvik kan i praksis handle om de to siste poengene Larvik og Lublin skal ha med seg inn i hovedrunden.

En kamp trener Ole Gustav Gjekstad ser som svært viktig.

– Den kampen er i mine øyne den første i hovedrunden. Den kan være helt avgjørende for utfallet av hovedrunden og for oss betyr den like mye som å slå Györ eller Viborg også, sier Gjekstad.

Larvik lørdag kl 1815, som også sendes på Viasat 4.

(NTH Web.red)