Mentor for Minihåndballjente Møbelringen cup torsdag, fredag og søndag

Glassverkets landslagsprofil Veronica Kristiansen skal følge «minihåndballjente» Annika Jakobsen (9) i et helt år.

Skrevet av Kjell Roger Skauen

Møbelringen og EM er rett rundt hjørnet, og samtidig med uttaket fikk Veronica Kristiansen og de andre landslagsjentene et helt spesielt oppdrag. Niåringen Annika Jakobsen fra Troms er nemlig én av 16 jenter som skal være maskoter og minihåndballjenter for landslaget.

– Minihåndballjentene skal være med på en landslagssamling, hvor jeg får ansvaret for å følge opp Annika. Neste år skal jeg opp til klubben hennes i Sørreisa og trene laget hennes der oppe. Det gleder jeg meg til, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Og da kan hun, ifølge en pressemelding fra klubben, referert i Troms Folkeblad, forvente en varm velkomst i bygda som ligger sør for Tromsø.

– Da blir det tidenes håndballfest i Sørreisa, står det i meldingen.

Annika Jakobsen jublet da hun ble plukket ut blant 2000 andre søkere. Tidligere i november reiste hun sammen med mamma Elin Iversen til Oslo.

– Jeg gleder meg utrolig masse til å få møte håndballjentene, og jeg gleder meg til å springe sammen med dem, sa Annika til Troms Folkeblad før avreise.

Det er landslagets sponsor Gjensidige som har tatt initiativet til minihåndballjentene, og Veronica Kristiansen og resten av landslaget var selv med på velge ut konseptet under samlingen i Sør-Korea i juni. Hver landslagsspiller får ansvaret for «sin» minihåndballjente.

– Vi skal prøve å være forbilder for jentene, og vi har nok litt å lære bort nå som vi, tross alt, har holdt på med håndball en stund, sier Kristiansen.

De store og de små håndballjentene møttes første gangen under laguttaket til EM for to uker siden.

– I starten var Annika ganske sjenert, men det var gøy å få snakke med dem. Det er håndballjenter fra hele landet, og jeg tror de var i ekstase alle sammen. Minihåndballjentene er et kjempebra tiltak og veldig morsomt for oss spillere å være med på, sier Kristiansen.

Torsdag starter Møbelringen Cup, og Veronica Kristiansen var blant Thorir Hergeirssons tolv første utvalgte da troppen til EM ble tatt ut nettopp.

– Det var en stor lettelse å få det bekreftet, sier hun.

I Møbelringen venter Danmark, Frankrike og Serbia for Norge (program nedenfor).

– Det blir tøff matching før EM, så det blir veldig bra. Jeg gleder meg ekstra mye til å møte Danmark. Vi satt igjen med en dårlig følelse sist vi møtte dem i Golden League i oktober. Vi har mye å revansjere, sier Glassverket-profilen.

Norges kamper i Møbelringen Cup 2014:
27. november 2014, kl 21.40: Norge – Danmark
28. november 2014, kl 19.15: Norge – Frankrike
30. november 2014, kl 16.15: Norge – Serbia

Av Peter Tubaas