Maktdemonstrasjon i 2.omgang gav Vipers seier i første kamp

Tidenes snuoperasjon av Vipers da de slo Larvik i kveld

Vipers måtte finne seg i å ha et ørlite favorittstempel i første kampen.

Foto:  Kjetil Samuelsen

Men likevel, motstander Larvik har tatt sluttspillet 13 ganger på rad, og 16 ganger totalt. Og Larvik hadde hjemmebane i denne første kampen.

Guro Rundbråten i Larvik målet startet veldig bra, med blant annet en strafferedning etter 4 minutter. Og hun fortsatte med det, og fikk sin redning nr 4 etter 5 minutter. Katrine Lunde var ikke noe dårligere i andre enden av banen, og det stod kun 2-2 etter knappe 6 minutter. 11 minutter ut i kampen tok Guro Rundbråten sin 6 redning, Larvik hadde en spiller utvist og gikk opp til 6-5 ledelse. Og like etterpå stod det 7-5 til hjemmelaget. På stillingen 7-6 tok Larvik time-out. Og første omgang var halvspilt.

Omtrent samtidig måtte Vipers nr 8, Kristin Nørstebø ut med det som så ut til å være en kraftig overtråkk. Etter 20 minutter fikk Larvik ett ørlite overtak og ledet med to mål. Larvik stod veldig godt bakover, Vipers slurvet, straffe til Larvik og  plutselig  var de oppe i en 4 måls ledelse.  Like etter ledet Larvik med  5 mål. Gjestene reduserte til 15-11, Lunde reddet, Vipers slurvet og Larvik kontret. Det ble litt mange skritt, og derfor frikast til Vipers. Og Kenneth Gabrielsen tok timeout. Vipers reduserte så to ganger, så til pause stod det 15-13 til Larvik.

Vipers startet 2.omgang med en rask scoring, så utlignet de på straffe, og gikk deretter opp i ledelsen. Etter vel 5 minutter spill hadde Vipers snudde 15-13 til 15-17, og hjemmelaget tok timeout. Etter ytterligere 2 minutters spill hadde Vipers helt snudd kampen, og  ledet da 16-19. Det til tross for at de hadde hatt en utvisning. Det meste fungerte, og Vipers økte til 16-21 etter 10 minutter av andre omgang. Katrine Lunde stengte målet i denne perioden, resten av laget gjorde jobben sin i angrep, og plutselig ledet gjestene med 6 mål. Før Larvik satte inn en straffe og reduserte til 18-23 etter halvspilt andre omgang. De neste minuttene fortsatte Vipers å øke ledelsen, til 18-24, 18-25, 18-26. Larvik valgte da å ta timeout. Med ti minutter igjen å spille var stillingen 19-28 til Vipers, og Larvik hadde scoret kun 4 mål så langt i 2.omgang. Fire minutter igjen av kampen, Vipers får en to-minutter, Larvik gjør en teknisk feil, stolpeskudd av Vipers, redusering av Larvik. Stillingen var 21-28 med tre minutter igjen. To raske scoringer, en til hvert lag, og med omtrent ett minutt igjen av kampen fikk Vipers nok en utvisning. Vipers tok timeout på stillingen 22-29 og under ett minutt igjen å spille. 22-29 ble også sluttresultatet.

596 tilskuere fikk se at Kristine Lunde Birgersen ble Vipers beste spiller, og toppscorer med 6 mål. Hos Larvik ble Guro Rundbråten kåret til banens beste spiller og Kristine Breistøl ble toppscorer med 4 mål.

Om Vipers var ørliten favoritt foran 1.kampen, er de ikke noe mindre favoritt på hjemmebane lørdag 19 mai