Lund-exit fra landslaget

Etter 216 kamper de siste 14 årene, har Børge Lund (bildet) meddelt landslagssjef Christian Berge at han takker for seg på landslaget.

Han blir dermed ikke med på EM-kvalifiseringen i oktober/november.

Børge Lund (35) blir likevel ikke med på Håndballguttas EM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Nederland. Etter 216 landskamper på seniornivå har bodøværingen nå tatt den vanskelig telefonen til landslagssjef Christian Berge og fortalt at det ikke blir flere landskamper. Til Avisa Nordland sier han følgende:
– Jeg har hatt en flott reise. Jeg har fått spille med mange fantastiske spillere. Jeg har fått reist rundt i hele verden og opplevd mye spennende. Om et halvt år er jeg 36 år. Det er på tide å la andre overta.

Landslagssjef Christian Berge skulle gjerne hatt Lund med seg videre, men har forståelse for at han setter punktum for landslagskarrieren.
– Det er synd for laget vårt at Børge Lund gir seg. Han bidrar mye både på og utenfor banen. Men jeg har respekt for valget hans og ønsker han lykke til med håndballen i Bodø, sier landslagssjef Christian Berge i forbindelse med at Børge nå gir seg på landslaget.

Børge Lund debuterte for Norge seniorlandslaget i kamp mot Portugal i mars 2000. Senere har han altså ytterligere 215 kamper med flagget på brystet, og en solid karriere å se tilbake på.

På sine 216 kamper har han scoret i alt 390 mål. I tillegg til seniorlandskampene har han også 34 kamper for juniorlandslaget og ni kamper med ungdomslandslaget.  Bare tre spillere har flere landskamper på seniornivå enn Bodø-gutten Børge Lund: Steinar Ege (262), Jan Thomas Lauritzen (254) og Roger Kjendalen (242).

På landslaget har Børge fått med seg VM i både 2005, 2007 og 2011, med 7. plassen fra Tunisia i 2005 som beste resultat. I tillegg har han spilt EM for Norge både i 2006, 2008, 2010, 2012 og 2014, med 6. plassen fra EM på hjemmebane i 2008 som beste resultat.

Børge Lund gikk fra Bodø HK i 2006 til danske Aalborg Håndbold. Senere spilte han både for HSG Nordhorn, THW Kiel, Rhein Neckar Löwen og Füchse Berlin før han i 2013 vendte tilbake til Bodø HK som spillende trener. I Kiel ble han den første norske herrespilleren som gikk helt til topps i Champions Leauge.

(Tekst: Handball.no)