Lørdagskampen

Juniorjentenes tredje VM-kamp

Før møtet med Norge stod Portugal «listeført» med 3 kampar, to poeng og -19 mål. Norge hadde 4 poeng på to kamper og +16 mål.

De to lagene møttes også i junior VM i 2003, i hovedrunden. Den gang vant Norge 30-21, et mesterskap de forøvrig ble nr 3 i..

Litt paniske tilstander da det var trøbbel med å finne linjene til Ungarn, men det løste seg akkurat i tide til kampstart.

Taktfast Norge publikum på tribunene i dag også. Portugal starter med ballen, men Norge åpnet scoringskontoen i sitt første angrep. Og scoret i sitt andre angrep. Portugal var tøffe i forsvar, og fikk en spiller utvist allerede etter kort tid. Lagene fulgte hverandre utover i omgangen og etter 11 minutter utlignet Portugal til 6-6.

Ved halvspilt omgang var Norge to mål foran igjen.  «Straffekspert» Sofie Ege Grønlund i det norske målet vartet opp med en strafferedning, jentene tok returen og kontret men fikk ikke satt ballen i mål. Så fulgte nok en redning fra den norske målvakten, en kontring, litt klabb og babb og Norge ledet med 3 mål.

De norske jentene var innimellom tøffe i forsvar og det resulterte i en to-miuntter, straffe til Portugal og redning av Sofie. Som etter den første straffe redningen bestemte seg for bortimot å stenge målet.  Lagene gikk til pause på stillingen 15-10 til Norge.

Norge fortsatte med godt angrepsspill også i andre omgang, og hadde etter 5 minutter økt ledelsen til 19-12 + at vi fikk en spiller utvist. Jentene økte likevel ledelsen til 21-12. Her var mye godt angrepsspill, flotte kombinasjoner og innspill. Og mål. Snapping, kontring og mål – igjen. Måltavlen viste 23-13 til Norge 10 minutter ut i omgangen. Norge fortsatte det gode spillet sitt, og ved halvspilt omgang stod det 26-16 til juniorjentene. En og annen teknisk feil forekom, men ikke av de helt store.  Med 10 minutter igjen av kampen var det ikke så mange som tvilte på at seieren ville gå til Norge, det var bare snakk om hvor stor den ville bli. Norge ledet på det tidspunktet 28-17.

Kampen endte til slutt med 34-22 seier til Norge. Etter tre av tre mulige, leder Norge gruppe A med bedre målforskjell enn Ungarn. Som er søndagens motstander.